Nejúspěšnější česká plavkyně současnosti Simona Kubová Baumrtová trénovala v sobotu v kutnohorském plaveckém bazénu

Nejúspěšnějších česká plavkyně současnosti Simona Kubová, rozená Baumrtová, trénovala v sobotu 15. června v kutnohorském krytém plaveckém bazénu. Osmadvacetiletá rodačka z Chomutova, jejíž hlavní disciplínou je znak, se jako první nominovala na olympijské hry v Tokiu v roce 2020.

Na svém kontě má již řadu ocenění. Na mistrovství světa vybojovala třetí místo a druhé na světové univerziádě. Z mistrovství Evropy má 11 cenných kovů a z roku 2012 zlato. Je mnohonásobnou mistryní ČR a držitelkou osmi rekordů. Simonu Kubovou, kterou jsme v sobotu ráno zastihli u plaveckého bazénu v Čáslavské ulici v Kutné Hoře, jsme požádali o krátký rozhovor:

Co vás přivedlo do Kutné Hory?

Moje kamarádka se dnes vdává a já ji jdu za družičku. Ještě předtím jsem si ale potřebovala splnit povinnost a zatrénovat si.  Dnes si dám jen čtyři kilometry.

Co Vás v nejbližší době čeká?

Za týden jedu na mistrovství ČR a poslední červencový týden na mistrovství světa v Koreji.

Kvalifikovala jste se na olympijské hry v Tokiu v roce 2020. Jak náročná je příprava?

Většinou mám ráno a odpoledne plavecký trénink a mezitím ještě trénink v posilovně. Dá se říci, že mám devět tréninků ve vodě a tři na suchu. Chodím do práce a přitom dokončuji školu, takže je to trochu náročnější. Ale alespoň se nenudím. I když se mi někdy na trénink nechce, vždy jdu. Mám cíl, a mám motivaci.

Monika Pravdová

Zavřít menu