Prvenství pro Kutnou Horu – nejmladší držitelkou mezinárodní taneční třídy v ČR je Veronika Nováková z Taneční školy Novákovi Kutná Hora

Kutnohorská rodačka Veronika Nováková, které je 14 let, je v současné době nejmladší držitelkou nejvyšší, mezinárodní taneční třídy v celé České republice v tancích latinskoamerických. Tuto taneční třídu získala 20. dubna 2019 na taneční soutěži v Českých Budějovicích se svým současným tanečním partnerem Patrikem Dobruským, kterému je 16 let.

Veronika začala tančit již ve svých čtyřech letech v taneční škole svých rodičů se svým prvním tanečním partnerem Tomášem Cimrem, kterému v té době bylo 6 let. Společně se „protančili“ až do druhé nejvyšší taneční třídy A. Za své společné tancování dosáhli mnoha tanečních úspěchů.

Druhým, současným tanečním partnerem Veroniky je Patrik Dobruský. S ním tančí od října loňského roku. Za tuto krátkou se jim podařilo získat nominaci na Mistrovství ČR v tanečním sportu, stát se několikanásobnými finalisty Taneční ligy v kategorii Mládež, být ve finále mezinárodní taneční soutěže WDSF a spoustu dalších tanečních úspěchů. Zároveň také splnili veškeré podmínky zisku mezinárodní taneční třídy, a to i přesto, že museli vždy bojovat ve věkové kategorii Dospělých.

(fotografie od roku 2009 po současnost)

tz

Zavřít menu