Na samém závěru sezóny hostily kutnohorské squashové kurty v Husově ulici turnaj mužů kategorie C – celostátní mistrovské klání. Tohoto turnaje se zúčastnilo dvacet hráčů, kteří si zahráli v sobotu 17. května 2014 kvalifikaci o účast v hlavní soutěži, která se uskutečnila 7. června 2014.

.

Do finálového kola postoupilo deset hráčů, kteří sehráli zajímavé boje hned v prvních kolech velkého finále. Václav Sváček z Nového Města, který je na soupisce SK Barbory Kutná Hora, vyřadil v prvním kole nasazeného Jiřího Vágnera z Prahy a dokonce i postoupil  do semifinále. V prvním kole si neporadil Pavel Beneš z Poděbrad s brněnským Romanem Švecem, který před jednoletým studiem v Kanadě figuroval v České TOP 5. I další dva nasazení Petr Veselý (SK Barbora o.s.) a Zdeněk Jícha (SQ Teplice) prošli jednoduše do semifinále.
Semifinálové boje nebyli moc dlouhé a také nepřinesli překvapení,  Jícha – Veselý 0:3, Sváček – Švec 0:3.
Finále začalo ve 12 hodin a ačkoliv mělo jasného favorita, byl k vidění celkem pěkný zápas, který po cca pětatřiceti minutách skončil výsledkem 11:8, 11:9, 11:6 ve prospěch Švece. Ten si výhrou zajistil mimo hodnotných cen od sponzorů také titul: Přeborník Kutné Hory 2014.

.
Konečné pořadí:

  1. Roman Švec (Squash Club Slovan Brno)
  2. Petr Veselý (SK Barbora o.s.)
  3. Zdeněk Jícha (1. SQ Teplce)
  4. Václav Sváček (SK Barbora o.s.)
  5. Pavel Beneš (Sqaush klub Poděbrady)
  6. Krajsa Pavel (Squash Club Slovan Brno)
  7. Barták Zdeněk (Squash Club Poděbrady)
  8. Vágner Jiří (Squashclub Strahov)
  9. Adam Sinkule (SC SQUASHPOINT)
  10. Koranda Ivo (SK Barbora o.s.)

 

Petr Veselý

.

Zavřít menu