Ve dvacátém kole hostili Sršni na kutnohorském zimním stadionu SK Velc Žilina. Soupeři, na jehož ledě těsně prohráli, chtěli vrátit porážku, udržet domácí neporazitelnost a po prohře se Žabonosy zachovat alespoň teoretickou naději na celkové vítězství v soutěži.

.
SK Sršni Kutná Hora – SK Velc Žilina 4:1
(1:0, 2:0, 1:1)

Do utkání vstoupili Sršni dobře. Ve druhé minutě vedli, když se vydařila spolupráce Javůrka a střelce Rudolfského. K vidění byla bojovná hra se snahou skórovat od obou týmů. Lepší šance si vytvářeli Sršni, ovšem hráli nervózně a kazili zakončení. Hermann v domácí bráně však zachoval klid a šance hostí úspěšně likvidoval. Stav 1:0 vydržel až do první sirény.
Do druhé části se Sršňům vstupovalo klidněji a po dvou minutách navýšil obránce Jiří Tvrdík vedení po rozborce hostující obrany. Zajel blízko k bráně zakončit nahrávky Andrleho a Melouna. O čtyři minuty později přesnou střelou navýšil vedení Javůrek, kterému vrátil asistenci Rudolfský. V této části svého soupeře Sršni přestříleli v poměru 20 ku10 a byli lepší. Hosté nedokázali odpovědět a stav 3:0 se v této části již nezměnil.
Se snahou dovést utkání do vítězného konce vstoupili Sršni do třetí třetiny. V její polovině Jan Tvrdík nabil Jelínkovi, který střelou ze střední vzdálenosti rozvlnil síť Žiliny počtvrté a o vítězi nikdo nepochyboval. Hosté se však dočkali čestného úspěchu, když si domácí obránci nechali ujet soupeře do brejku a Hermann tak přišel o čisté konto. To byl poslední střelecký zápis v utkání, ve kterém Sršni zaslouženě zvítězili za tři body.

Dvacáté první kolo Sršni odehrají v Sedlčanech  27. 2.

Hynek Macháček, SK Sršni Kutná Hora

.
Branky Sršňů: Rudolfský (Javůrek), Tvrdík II. (Meloun, Andrle), Javůrek (Rudolfský), Jelínek (Jan Tvrdík)

Sestava: Hermann (Březina)  –  Vaněk, Čejka, Siváček, Havelka, Tvrdík II., Fiala, Rudolfský, Pipek, Javůrek, Tvrdík I., Jan Tvrdík, Jelínek, Andrle, Pácal, Meloun (Charvát, Sádlo)        Trenér: Stanislav Bednář

Vyloučení: 6/7    Střely na bránu: 48/31

 

.

Zavřít menu