Na kladenský led odjeli poslední lednovou sobotu Sršni odehrát utkání sedmnáctého kola proti Hvězdě Kladno. Sestavu měl Stanislav Bednář téměř kompletní a ke své premiéře v kutnohorské obraně nastoupil hostující Michal Havelka. Soupeři z předposledního místa tabulky chtěli Sršni sebrat všechny body. Nakonec ale bylo všechno jinak.

.
Hvězda Kladno – SK Sršni Kutná Hora 4:1 (4:0, 0:0, 0:1)

Začátek utkání byl ze strany Sršňů vlažný, na rozdíl od Hvězdy, která hýřila aktivitou. Kladenští hráči lépe bruslili, napadali rozehrávku Sršňů a to jim přineslo v šesté minutě první branku. V osmé minutě potrestali chybu v obranné činnosti Sršňů podruhé a byli lepším týmem na ledě. Sršni, snad z pocitu uspokojení z předchozích hladkých vítězství, stále špatně bránili a to byla voda na mlýn nabuzené Hvězdě. Do první sirény musel lovit ze své sítě Hermann puk ještě dvakrát a jeho tým mu musel připadat cizí, jelikož v rozmezí deseti minut dostal stejně branek, jako v posledních třech utkáních.
Po domluvě v kabině a zamíchání sestavou vstoupili do druhé části Sršni odhodláni zabrat a čtyřbrankové manko umazávat. Zlepšili bruslení i aktivitu a vynutili si převahu. Ostřelovali bránu dobře bránícího soupeře, který si pomáhal fauly. Dvakrát hráli dvojnásobnou přesilovku, ovšem při domácích stáli všichni svatí. Jak prohlásil Stanislav Bednář: „Urazili jsme hokejového boha a teď to nejde…“. Snížit ztrátu se v této části nepovedlo.
Ve třetí třetině se konečně podařilo Sršňům vstřelit branku. Vaněk prudkou ranou po ledě ve třetí minutě dal svému týmu naději ještě dohnat ztrátu z první části. Zůstalo však jen u nadějí. I když Sršni Hvězdu výrazně přestříleli, snaha byla místy až křečovitá, žádná další branka už nepadla. Srdnatě bojující soupeř své vedení uhájil a získal všechny body.
Sršni o vedení v tabulce touto prohrou nepřišli, náskok se však scvrknul na jediný bod. O další body se utkají na domácím ledě v sobotu 6. února od 17:00 proti HC Zlonice.

Hynek Macháček, SK Sršni Kutná Hora

.
Branky Sršňů:
Vaněk

Sestava: Hermann  –  Vaněk, Čejka, Švejda, Siváček, Tvrdík II., Meloun, Havelka, Rudolfský, Pipek, Javůrek, Tvrdík I., Jan Tvrdík, Jelínek, Pácal, Charvát, Hynek, Sádlo

Trenér: Stanislav Bednář

Vyloučení: 7/3

Střely na bránu: 14/39

.

Zavřít menu