V patnáctém soutěžním kole zavítali Sršni do Milevska bojovat o body proti TJ Božetice. Soupeř ze středu tabulky, který v posledních zápasech porazil jediného přemožitele Sršňů Žilinu a také třetí Kralupy, sliboval těžkou práci. Stanislav Bednář svůj tým dobře připravil, Sršni jsou ve formě a tak se bylo na co těšit.

.
TJ Božetice – SK Sršni Kutná Hora 0:8
(0:4, 0:2, 0:2)
Že si domácí věří, bylo jasné hned od prvních vteřin. Vlétli na Sršně bez oťukávání a vytvořili si slibné šance. Denis Hermann však s jistotou vše likvidoval. V šesté minutě ovšem otevřela skóre první formace Sršňů v početní výhodě, když Čejka našel křižnou přihrávkou střelce Rudolfského. Ve dvanácté minutě přidal druhou branku Javůrek po souhře s Rudolfským a Sršni ovládli led. Skvělý přehled předvedl o šest minut později Čejka, když vyhmátl rozehrávku domácích, zajel mezi kruhy a prostřelil domácího brankáře potřetí. Výborné napadání Jana Tvrdíka vedlo pár vteřin před sirénou ke čtvrtému gólu, když naservíroval puk Jelínkovi.
Čtyřbrankový náskok výborně hrajících Sršňů otupil útočné ambice domácích ve druhé části a ti lépe bránili. Po pěti minutách opět Čejka se střelcem Rudolfským přehráli domácí a navýšili vedení. Čtyři minuty před druhou sirénou Pácal v protiútoku našel přesně hůl Jana Tvrdíka, který rozsvítil na tabuli šestku.
V úvodu třetí části Sršni faulovali dvakrát za sebou a darovali Božeticím dlouhou dvojnásobnou výhodu. Domácím střelcům však skvělý Hermann nedopřál žádnou radost, neboť byl rozhodnutý vychytat nulu a ti ztráceli nervy. Frustrace domácích přinesla ostré zákroky, ovšem Sršni se nenechali vyprovokovat a dál hráli svou hru. Po ose Švejda, Jiří Tvrdík I. a zakončující Jan Tvrdík navýšili vedení. Jan Tvrdík byl i u poslední branky utkání, když naservíroval puk opět Jelínkovi, který osmou brankou korunoval parádní výkon celého týmu.
Sršni tedy stále vedou krajskou soutěž a v dalším kole přivítají na svém ledě Spartak Příbram. Podpořit je v jejich snaze postoupit mezi krajskou elitu můžete v neděli 24. ledna od 17:30.

Hynek Macháček, SK Sršni Kutná Hora


Branky Sršňů:
Rudolfský (Čejka), Javůrek (Rudolfský), Čejka, Jelínek (Jan Tvrdík), Rudolfský (Čejka), Jan Tvrdík (Pácal), Jan Tvrdík (Jiří Tvrdík I., Švejda), Jelínek (Jan Tvrdík)

Sestava: Hermann (Kunášek)  –  Vaněk, Čejka, Siváček, Švejda, Tvrdík II., Meloun, Rudolfský, Pipek, Javůrek, Tvrdík I., Jan Tvrdík, Jelínek, Pácal, Charvát, Andrle, (Hynek)
Trenér: Stanislav Bednář

Vyloučení: 7/8    Střely na bránu: 30/41
.

Zavřít menu