Tým Dnipra se loučí s Kutnou Horou

Ve čtvrtek 2. února se zástupci volejbalového profesionálního týmu žen SC Prometey Dnipro z Ukrajiny oficiálně rozloučili s působením v Kutné Hoře setkáním na radnici s vedením města.

Hlavní trenér Ivan Petkov, kapitánka týmu Svitlana Dorsman, smečařka Oleksandra Milenko a manažerka týmu v ČR Karina Bilosvit předali starostovi Lukáši Seifertovi týmový dres a volejbalový míč podepsaný všemi hráčkami. Ukrajinky strávily na Klimešce a v Kutné Hoře bezmála 6 měsíců, během nichž zavítala do Kutné Hory nejvyšší volejbalová soutěž žen a Liga mistrů, nejprestižnější klubová soutěž světa.

Základní část ženské Uniqa extraligy ukrajinské hráčky dokonce vyhrály, když prohrály jen ve třech zápasech a fanoušci si mohli užít souboje s baštami ženského volejbalu v naší republice – VK Prostějov, PVK Olymp Praha nebo brněnské VK Královo Pole.

V Champions League diváci z Klimešky nezapomenou na fantastické představení proti francouzskému Volero Le Cannet, které Dnipro dokázalo porazit 3:2 na sety. Krom duelu s vítězem francouzské ligy uplynulé sezony přivítalo SC Prometey Dnipro v základní skupině Ligy mistrů také rumunské CS Alba Blaj nebo italské Vero Volley Milano. Oba zápasy Ukrajinky prohrály (0:3 a 1:3), ale hostit tuto nejvýznamnější soutěž klubů byla pro Klimešku a Kutnou Horu velká čest.

Ukrajinky se vrací do své země bojovat v playoff o ukrajinský titul, držme jim palce a třeba někdy v Kutné Hoře na viděnou.

Michal Vavák; foto kš

Zavřít menu