Závěrečným finálovým turnajem vyvrcholil v Olomouci sedmnáctý ročník Poháru mladých nadějí České kuželkářské asociace. Po zdravotních problémech se dostal znovu do formy kutnohorský vojtěch Kosina, který v kategorii starších chlapců obsadil celkově skvělé druhé místo. …………………………………….

Komise mládeže České kuželkářské asociace pořádá každoročně dlouhodobou soutěž pro mladé kuželkáře ve věku 10 – 14 let s názvem Pohár mladých nadějí (PMN). V letošním 17. ročníku 2012-2013 již proběhla série šesti turnajů, poslední závěrečný finálový turnaj se konal tuto neděli 7.dubna 2013 na největší kuželně v ČR – osmidráhové kuželně v Olomouci. Do Olomouce přijelo celkem 64 nejlepších mladých kuželkářů, kteří bojovali o závěrečné body a celkově nejlepší umístění v tomto ročníku PMN v disciplíně 60 hodů sdružených ve čtyřech žákovských kategoriích – mladší dívky a hoši (10-12 let), starší dívky a kluci (13-14 let).

Kosina si v celkovém pořadí polepšil
Nás především zajímala kategorie starších chlapců, kde z 8.místa kvalifikačních turnajů postupoval Kryštof Hartman a ze třetího místa Vojtěch Kosina. Kryštofovi se v Olomouci příliš nedařilo, o jednu příčku si pohoršil a celkově skončil na 9.místě. Toto umístění mu zaručuje postup na MČR 2013. Vojta Kosina po zdravotních problémech, které ho v poslední době trápily, se opět dostal do dobré formy, na turnaji v Olomouci porazil 265 kuželek a pouze horší dorážkou obsadil na tomto závěrečném finálovém turnaji 2.místo. Polepšil si však celkově a v konečném pořadí letošního ročníku Poháru mladých nadějí v kategorii starších žáků přeskočil svého rivala Daniela Aujezdského z KK Lokomotivy Tábor a obsadil velmi krásné druhé místo. Bližší podrobnosti o Poháru mladých nadějí můžete získat na webových stránkách www.pmn.kuzelky.cz a www.kuzelky.cz.
Blahopřejeme a přejeme oběma našim hráčům, ať se jim daří i na letošním MČR.

Jiří Halfar, předseda oddílu kuželek TJ Sparta Kutná Hora

.

Na snímku zleva je stříbrný Kutnohořan Vojtěch Kosina, vítěz Michal Rickwood z Loko Česká Třebová
a bronzový Daniel Aujezdský z KK Loko Tábor. Foto: Jiří Halfar 

 

 

 

.

Zavřít menu