Zpěvačka Bára Zemanová po loňském podzimním turné fanouškům slíbila, že se za nimi na jaře vrátí do klubů a vystoupí v místech, na která se tehdy nedostalo. V rámci jarního BE IN Tour se spojila s čím dál úspěšnější rockovou formací Venefica, která na domácí ale i na zahraniční scéně stále výrazněji posiluje. ……………………………………………………………..

Bára Zemanová & BAND a Venefica na společném BE IN Tour se zastaví také v Kutné Hoře. Koncert se uskuteční 20. dubna letošního roku.

Bára Zemanová & BAND je pop-rockové uskupení kolem zpěvačky a finalistky 3. řady Česko hledá Superstar Báry Zemanové. V roce 2007 natočila debutové album Rozjetej Vlak s producenty Honzou Křížkem a Vojtou Říhou ze slavného Blue Effectu. Na podzim 2007 vyhrála cenu Skokan roku v anketě Český Slavík Mattoni a druhé místo v anketě Deska roku za nejprodávanější debut. Bára nazpívala také několik duetů, např. s Honzou Toužimským, Petrem Bendem, Xindlem X a tři roky účinkovala v rockové opeře Antigona, kde ztvárnila jednu z hlavních rolí. V roce 2009 kapela natočila druhé album Magistrála, které sklidilo velmi pozitivní ohlasy u předních hudebních kritiků a Bára Zemanová se na něm poprvé podílela jako autorka i producentka společně s Richardem Scheuflerem jr.

Maturita a nový BAND
V létě 2010 se zpěvačka vrátila do rodné Plzně. Jednak aby dokončila maturitu na gymnáziu, a když uslyšela místní muzikanty, v Plzni zůstala a založila nový BAND v obsazení: Tomáš Mouřenec, Jan Václavík, Jiří Sponner a Ondra Černý. Kapela v nové sestavě natočila nový singl LEŤ 2, který bodoval v několika českých rockových hitparádách. V únoru Bára vystupovala na mezinárodním festivalu cirkusového umění Cirkus Cirkus 2011 v Praze, kde zpívala stejnojmennou finální píseň.  V létě Bára koncertovala na letních festivalech jako např. Noc plná hvězd, Jamrock Žamberk, Ouvalskej bigbít, Benátská noc a dalších menších i větších festivalech a open airech.  Od května do října probíhalo benefiční turné „Bára hraje všem z našeho kraje“ po Dětských domovech a Ústavech sociální péče v Plzeňském kraji pod záštitou hejtmana Milana Chovance.  V září odjela kapela unikátní šňůru koncertů pro fanoušky nazvanou GARAGE TOUR 2011, kdy objížděla zahrady a garáže vítězů letní soutěže vyhlášené na Facebooku. Následovalo klubové turné po ČR i Německu. Loni absolvovala Novostro Tour a poté první vlastní šňůru názvem Rock ‘N’ Roll tour společně s kapelami Imodium a Goodfellas. V současnosti Bára s kapelou dokončuje práce na novém singlu pod producentskými křídly Davida Kollera a Richarda Scheuflera jr., ke kterému plánuje natočit videoklip. Kromě vlny letních festivalů připravuje třetí studiovou desku, jež by měla vyjít v září tohoto roku, a také nové benefiční turné.

(tz)

.

.

Zavřít menu