Na trasy tradičního pochodu Ze Zbraslavic (nejen) do Zruče se vydají letos účastníci v sobotu 16. května. Startuje se od zbraslavické sokolovny v době od 6:15 do 13:00 hodin. Na trasách nebude chybět možnost občerstvení, v cíli pak každý dostane diplom s obrázkem některého místa z tras malovaným Pavlem Píchou.

.
Pochod Ze Zbraslavic (nejen) do Zruče se letos uskuteční v sobotu 16. května.  Start bude v sokolovně ve Zbraslavicích od 6:15 do 13:00. Tamtéž bude i cíl pěších tras 10, 18 a 27 km a cyklotras 22, 27 a 40 km. Cíl pro tradiční pěší trasy 16 a 23 km bude ve Zruči nad Sázavou u zámku.
Na cestu každý dostane mapu s popisem trasy a sušenku, na trasách se turisté mohou těšit na ohradu s divokými prasátky, otevřené kostely s kontrolami a originálními razítky, rozhlednu Bohdanku a prohlídku palírny s ochutnávkou v Bohdanči, a zámky v Moránech, Ostrově, Hodkově a Zruči nad Sázavou. V Moránech se mohou turisté těšit na průchod jindy uzavřeným parkem až k zámku a na popovídání s paní majitelkou. Ve Zruči pak na zlevněnou prohlídku. Po předložení mapy dostanou účastníci pochodu slevu 1+1 dospělý zdarma, případně 1 dospělý + až 3 děti zdarma. Tuto slevu budou moci využít na všechny prohlídkové okruhy.
Na trasách nebude chybět možnost občerstvení, v cíli pak každý dostane diplom s obrázkem některého místa z tras, malovaným Pavlem Píchou, a s vepsaným svým jménem. K němu každý dostane pohlednici s obrázkem z loňského diplomu, kterou bude moci v cíli poslat jen za 5 Kč, dále pak 5 nejstarších dostane láhev ovocné pálenky a děti drobné dárky.
Dalšími zajímavostmi, kromě krásné přírody, bude i možnost návštěvy keramické dílny v Hodkově a v cíli ve Zbraslavicích stánek s květinovými dekoracemi, u kterého se turisté budou moci podívat na jejich výrobu, případně si i sami vyzkoušet svoji šikovnost a třeba vyrobit dárek někomu blízkému.
Další podrobnosti, včetně např. jízdních řádů, statistik minulých ročníků nebo pozvánková prezentace, jsou k nalezení na webových stránkách pochodu.

(tz)

.

Zavřít menu