Z Klimešky česká reprezentace volejbalistek míří do Číny na olympijskou kvalifikaci

Česká reprezentace volejbalistek pobývala na Klimešce v rámci přípravy na olympijskou kvalifikaci, na kterou míří ve středu 13. září do daleké Číny. V Ningbo se v termínu 16. až 22. září utkají v náročném zápasovém programu se sedmi týmy: s Nizozemskem, Srbskem, Ukrajinou, Čínou, Dominikánskou republikou, Mexikem a Kanadou. Na Olympijské hry do Paříže 2024 postupují ze skupiny dva nejlepší.

Za město Kutnou Horu se po závěrečném tréninku českých volejbalistek na Klimešce rozloučil 8. září Michal Vavák, manažer sportovní haly Klimeška. Poděkoval jim za návštěvu a popřál hodně štěstí na olympijské kvalifikaci v Číně.

„Pro naši halu je ohromná čest hostit národní mužstvo v takto důležité přípravě. Ukazuje to, jakou má Klimeška pověst, jaké služby a support tady nabízíme. Pro český volejbal je to jedna z pevných základen. A pro naše město velká pocta. Držíme holkám palce, na ME ukázaly, že to nad sítí umí (pozn.holky padly až ve čtvrtfinále proti pozdějším vicemistryním ze Srbska),“ řekl Michal Vavák.

red, foto pra

Zavřít menu