Aktualizováno: Registrace seniorů 80+ na očkování proti Covid 19 by i po zrušení rezervace měly zůstat platné

Očkování seniorů 80+ proti nákaze Covid 19 mělo být zahájeno 1. února. Kutnohorská nemocnice připravila očkovací místnost a vše potřebné. Z důvodu nedostatku očkovacích látek pro Středočeský kraj, tedy kolínskou a kutnohorskou nemocnici, bylo očkování odloženo. V průběhu včerejšího dne se informace razantně měnily. Během odpoledne tak zazněla informace, že zrušením rezervace dochází i ke zrušení registrace v systému. Během večera se vyskytly nové informace. O vyjádření jsme požádali tiskové oddělení krajského úřadu Středočeského kraje. „Pokud vycházíme z informací sdělených na včerejších večerních tiskových konferencích vlády, pak by měla registrace seniorů 80+ zůstat platná. Nicméně doporučujeme, aby si senioři (či jejich rodina nebo ten, kdo je zaregistroval) tuto informaci ověřovali na bezplatné lince 1221. My toto učinit bohužel nemůžeme, protože do centrálního rezervačního systému nevidíme,“ konstatoval radní pro oblast zdravotnictví Pavel Pavlík.

pra

Pro aktuální informace sledujte webové stránky a FB kutnohorské nemocnice, kde došlo k aktualizaci informací:

AKTUALIZOVÁNO ke dni 28.1.2020, 10:40 hod.
❗ Aktuálně platí, že zrušením rezervace nedochází ke zrušení Vaší registrace. ❗
OČKOVÁNÍ SENIORŮ ODLOŽENO
Rezervace pro seniory 80+ na očkování proti onemocnění Covid-19 musely být zrušeny (první i druhé termíny). ❌ Důvodem je aktuální nedostatek očkovacích látek určených pro Středočeský kraj, potažmo pro ON Kolín, a.s. – očkovací místo pracoviště Nemocnice Kutná Hora.
Aktuálně platí, že zrušením rezervace nedochází ke zrušení Vaší registrace.
Ve chvíli, kdy budeme disponovat dostatkem očkovacích látek, uvolníme na pokyn krajského koordinátora pro očkování termíny v centrálním rezervačním systému pro naše očkovací místo. Následně obdržíte automaticky zvací SMS zprávu s kódem PIN2. Po zadání tohoto kódu do centrálního rezervačního systému (krok 5) provedete přihlášení k rezervaci místa/termínu. Každý, kdo tuto SMS obdrží, by měl mít termín garantovaný. Počet odeslaných SMS s PIN2 odpovídá počtu otevřených slotů. Zvací SMS zpráva znamená, že očkovací místo již má k dispozici volné dávky vakcíny.
V tento okamžik není tedy třeba činit žádné aktivní kroky.
Rezervaci termínu očkování je možné provést na odkazu: https://reservatic.com/ockovani
Informace můžete čerpat ze stránek Ministerstva zdravotnictví: Očkování proti covid-19: https://koronavirus.mzcr.cz/ockovani-proti-covid-19/
Omlouváme se za nesrovnalosti, které vznikly v souvislosti s nepřesnými informacemi, které jsme 27. 1. 2021 obdrželi od správců systému Reservatic (že zrušení rezervace vede i ke zrušení registrace) a které jsme považovali za důležité zveřejnit. Jejich stanovisko teprve v nočních hodinách dementoval krajský koordinátor vakcinace. Nyní jsme na základě tohoto stanoviska změnili text původní informace, a tedy platí současná aktualizovaná verze ke dni 28. 1. 2021, 10:40 hod. – viz výše.
Děkujeme za pochopení. NKH 🚑
Zavřít menu