Basketbalová Klimeška – druhá výhra ženského nároďáku nad Finskem

Včera 20. června přivítala Klimeška druhý zápas našich reprezentantek proti Finsku v rámci přípravy na předkvalifikaci MS v druhé polovině srpna v Mexiku a opět vyšel vítězně pro český národní tým žen. Výhra 83:70 znamenala druhou výhru v odvetném utkání a udržení dobré nálady v týmu trenérky Romany Ptáčkové. Větší minutáž než v prvním utkání ve středu 19.6. na pražské Královce (84:2 pro Česko) dostaly hráčky jako Dominika Paurová, čerstvá posila chomutovských Levhartic Kateřina Rokošová nebo debutující pivotmanka Tereza Vitulová, ale na kutnohorské palubovce se objevily i stálice v dresu se lvíčkem na prsou, např. Eliška Hamzová z Žabin Brno nebo Veronika Voráčková z úřadujících mistryň ligy ZVVZ USK Praha.

Další přípravný duel čeká tým trenérky Romany Ptáčkové v úterý od 18:00 v Praze na Královce se Slovenskem. O den později s ním sehrají odvetu v neveřejném utkání, opět v Praze.

Zajímavostí čtvrtečního basketbalového zápasu žen na Klimešce byla přítomnost Vítka Krejčího v hledišti kutnohorské sportovní haly. Pátý český hráč v nejprestižnější basketbalové soutěži světa NBA bedlivě sledoval výkon českých reprezentačních kolegyň doufaje v další budoucnost v týmu Atlanta Hawks.

Děkujeme CZ.Basketball za možnost hostit a vidět v akci ty nejlepší české basketbalistky a těšíme se na další kvalitní podívanou pod bezednými koši.

Michal Vavák, Foto: CZ.Basketball

Zavřít menu