Den otevřených dveří na Gymnáziu Jiřího Ortena v Kutné Hoře se koná i v sobotu 1. prosince

Dne otevřených dveří na Gymnáziu Jiřího Ortena v Kutné Hoře využili v pátek 30. listopadu k návštěvě zájemci o studium. Přijít si prohlédnout prostory školy a seznámit se s možnostmi studia, volnočasovými aktivitami, je možné i v sobotu 1. prosince od 9 do 12 hodin. Skvělými průvodci areálem školy jsou příchozím studenti.

K vidění byly počítačové učebny, laboratoře, další prostory pro výuku i mimoškolní aktivity. V aule školy hrála kapela. V keramické dílně v rámci výtvarné výchovy vznikají andělíčci. „K zakoupení budou při vánočním koncertu 20. 12. Výtěžek z prodeje poputuje na konto Zdravotního klauna,“ řekl Lukáš Kafka ze třídy C4B, který nás budovou školy doprovázel. Studenti mají k dispozici fotoateliér. Fotokroužek na gymnáziu v letošním roce navštěvuje 12 až 16 studentů, konají se plenéry pod vedením zkušených fotografů. Ještě do konce roku je v plánu výstava v Dačického domě. Na zahradě si odvážlivci mohli v mrazivém dni vyzkoušet chůzi po žhavém uhlí.

Ve školním roce 2019 – 2020 otevírá škola 2 až 3 třídy pro 60 až 90 absolventů 9. ročníku ZŠ a jednu třídu pro 30 absolventů 5. ročníku ZŠ. Přihlášky škola přijímá do 1. března 2019. –pra-

Zavřít menu