Po úspěšném úklidu v loňském roce, tak i letos organizujeme další ročník dobrovolnické úklidové akce s názvem Ukliďme svět, ukliďme Česko! V celé republice je vyhlášeným dnem D – sobota 8. dubna. K tomuto datu se připojí i Kutná Hora. Úklid bude zaměřen na vysbírání odpadků v blízkém okolí a na lesních cestách. Každý se tedy může přihlásit na www.UklidmeCesko.cz a tím ulehčit přírodě od odpadků. Pokud Vám je akce Ukliďme Česko blízká, připojte se i Vy. Věříme, že dáme dohromady dostatečný počet nadšenců, kteří jsou ochotni s nepořádkem kolem nás „zatočit“. Druhá úklidová vlna proběhne díky členům spolku DENEMARK v sobotu 22. dubna. Uklízet se budou části Sukov, pod Kaňkem směrem na Gruntu („linkovka“, lesík v okolí menhirů), Na Rovinách, lesík u bývalých kasáren a okolí toku Bylanky od Dolního Žižkova. K akci se připojí pracovníci Povodí Labe, kteří vysbírají okolí říčky Vrchlice od „Královské procházky“ až po hlavní vlakové nádraží.

Dobrovolníkům poskytneme i materiální podporu jako jsou PE pytle a pracovní rukavice. Tyto pomůcky budou k dispozici od 3. dubna na MÚ v Kutné Hoře, Vlašský dvůr, v kanceláři č. 13. Dobrovolníky prosíme, aby pytle s nasbíraným odpadem odkládaly k městským odpadkovým košům. Sdělit nám odlehlejší místo, na kterém budou připraveny pytle s odpadem, můžete prostřednictvím e-mailu hladikova@mu.kutnahora.cz. Svoz odpadu budou zajišťovat Technické služby Kutná Hora spol. s r.o.

Jak se nám podaří uklidit Kutnou Horu, záleží na každém z nás! Čím více dobrovolníků bude, tím je větší šance na čistotu našeho okolí. Všem co není lhostejný nepořádek a zapojí se do úklidu, předem moc děkujeme.

Kateřina Hladíková

 

Zavřít menu