Ve dvanáctém kole 2. ligy mužů cestovala kutnohorská Sparta do haly pražské Slavie.  Jarní část mistrovské druholigové sezóny zahájili Kutnohořané na půdě zkušeného domácího celku třígólovou prohrou 27:24. ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

V neděli 24. února zahájil tým mužů oddílu házené TJ Sparta Kutná Hora jarní část mistrovského ročníku 2. ligy mužů SVČ 2012/2013 utkáním 12.kola, ve kterém nastoupil od 15,00 hodin ve sportovní hale pražské Slavie proti zkušenému domácímu týmu – HK Slavia Praha. Kutnohorský tým mužů se utkal se Slavií v zahajovacím podzimním utkání nového mistrovského ročníku 2.ligy. Tehdy doma /v Kostelci/ prohrál o 4 branky 23:27, po poločasovém vedené hostů 13:15. V neděli tedy byla na programu odveta a Sparta měla svému soupeři co oplácet.

Úvodní minuty utkání byly poměrně vyrovnané, oba soupeři se několikrát vystřídali ve vedení – 1:0, 1:2, 2:2, 2:3a v 7. minutě 3:4. Za tohoto stavu se ale domácím podařila rychlá šňůra 5 branek a ve 12. minutě již vedli 8:4. Když do 16. minuty zvýšili své vedení na rozdíl 5 branek – 10:5, nevypadalo to s nadějemi Sparty na nějaký úspěšný výsledek vůbec valně. Ale v dalších minutách se její hra přece jenom zlepšila a v 18. minutě již byl náskok domácích pouze dvoubrankový – 10:8, stejný rozdíl byl i o minutu později – 11:9. V poslední desetiminutovce 1. poločasu však domácí tým měl opět více ze hry a tak nakonec odcházel do kabin s náskokem 4 branek – 16:12. Sparta v úvodním dějství  úvodního jarního kola neměla příliš dobrou obranu a za ní se nedařilo ani brankářům. A to hodně napomohlo domácím ke čtyřbrankovému poločasovému vedení.

Na začátku 2. poločasu domácí ihned zvýšili na 17:12, ale v dalších minutách Sparta pětibrankový náskok pomalu umazávala. Ve 33. minutě na rozdíl 3 branek – 17:14, ve 37. minutě na rozdíl pouhých 2 branek – 18:16 a tak tomu bylo ještě v polovině 2. poločasu, kdy byl stav 21:19. Na rozdíl jediné branky se jí však snížit nepodařilo, i když k tomu bylo několikrát hodně blízko. Ale neproměnění několika dobrých příležitostí potrestal domácí tým 3 slepenými brankami v rozmezí 46.-47. minuty a rázem byl stav zase o pět – 24:19, v 52. minutě ještě 25:20. Za tohoto stavu Sparta ještě zabojovala a dokázala snížit do 55. minuty opět na dvoubrankový rozdíl – 25:23. V závěrečné pětiminutovce však zkušený domácí tým své vedení ohlídal a zaslouženě si připsal oba body za vítězství 27:24.

Brankářům se nedařilo
Sparta neodehrála v úvodním jarním kole špatné utkání, většinu hráčů lze za předvedený výkon /hlavně ve 2.poločasu/ pochválit. Škoda horšího výkonu v obraně v prvních 30-ti minutách, to měli domácí mnohdy až moc prostoru k pohodové střelbě. V čem však byl markantní rozdíl v nedělním utkání, to byl výkon brankářů obou týmů. Zatímco domácí brankář měl dvacet úspěšných zákroků a velký podíl na úspěšném výsledku svého týmu, kutnohorská dvojice Červenka /2/ – Hroch /3/ si připsala pouhých pět úspěšných zákroků a to bylo strašně málo. Jinak v týmu Sparty se představili dva noví hráči, kteří přišli na jarní hostování – odchovanec Jiří Pícha /z dorostu pražské Dukly/ a Michal Polák ze Sokola Úvaly. Prvně jmenovaný podal velmi dobrý výkon a týmu hodně pomohl /škoda však, že stihne odehrát pouze tak polovinu jarních utkání/, druhý jmenovaný si teprve na hráče a hru Sparty musí zvyknout /absolvoval pouze jeden trénink/, ale určitě bude také pro tým hodně platný. Sparta tedy vykročila do jarní části 2. ligy porážkou, pokud však naváže v dalších kolech na výkon ze 2. poločasu utkání, může se dočkat lepších výsledků i bodových zisků.

Petr Vobořil, házenkářský oddíl TJ Sparta Kutná Hora 

 

SESTAVA a BRANKY: Červenka /br/, Hroch /br/ – Kůrka 6, Hovorka 4, Pícha 4, Hrčka 3, Šalátek 3, Polák 2, Hájek 1, Rudolf 1, Polívka P., Salák a Šnajdr.
Trenér: Hájek Jiří.

NAPOMÍNÁNÍ: 1 – 4, VYLOUČENÍ: 3 – 2, SEDMIČKY: 5/4 – 1/1, ROZHODČÍ: Navrátil – Šiška  /oba Praha/, DIVÁCI: 55.

 

Ostatní výsledky 12.kola:
AŠ Mladá Boleslav – HC Kolín 23:17, TJ Dvůr Králové n/Labem – HK Město Lovosice „B“ 34:27, ELP Jablonec n/Nisou – 1.HC Pardubice 29:19, SOKOL Libčice n/Vltavou – HC Žatec 23:18, SOKOL Bělá p.Bezdězem – SK Praha 4 32:28.

 

 

.

Zavřít menu