Společnost Foxconn předala kutnohorské nemocnici do užívání pět generátorů ozonu

Pět generátorů ozónu v celkové hodnotě 60 tisíc korun předala 20. května společnost Foxconn do užívání kutnohorské nemocnici. Zařízení, která jsou schopná likvidovat bakterie a viry, pomohou v době rozvolňování mimořádných opatření v prevenci a boji proti šíření nákazy koronavirem. Stejná zařízení poskytla společnost Foxconn v dubnu do užívání posádek středočeských záchranářů pro dezinfekci sanitních vozů, kde se již osvědčila.

„Jsem velice rád, že můžeme poskytnout do používání pět generátorů ozonu do potřeb kutnohorské nemocnice pro efektivní dezinfekci prostor. Ozon je schopen vymítit veškeré mikroorganismy, viry, bakterie, které by mohly být škodlivé,“ uvedl Pavel Kožený, manažer PR a komunikace ze společnosti Foxconn s tím, že budou pokračovat jednání o možném převedení generátorů do majetku nemocnice.

„Tato zařízení u nás jistě najdou využití a jsme za ně moc rádi. Máme tu stále izolační oddělení, které je potřeba dezinfikovat po každém pacientovi. Navíc se zvažuje povolení návštěv v nemocnici, kdy bude nutné dodržet daleko přísnější hygienická a protiepidemická opatření. Doufejme, že druhá vlna nákazy nepřijde,“ řekl ředitel kutnohorské nemocnice Petr Geřábek a poděkoval starostovi města Kutné Hory Josefu Viktorovi (ANO), který přispěl k navázání vzájemné spolupráce společnosti Foxconn s nemocnicí v době, kdy měla kritický nedostatek ochranných pomůcek pro pracovníky v první linii. Foxconn v první fázi okamžitě pomohl dodávkou 1200 respirátorů FFP2, další dodávky následovaly.

„Díky vám se nám podařilo situaci zvládnout. Zásoby ochranných pomůcek, roušek, které docházely, jste nám navýšili o 300 procent. Děkujeme,“ zdůraznil Petr Geřábek.

Foxconn zároveň v době nouzového stavu zajišťoval dopravu ochranných pomůcek pro sociální služby a lékaře z okolí Kutné Hory z distribučního místa v Benešově do výdejního místa v  nemocnici v Kutné Hoře.

Jak podotkl starosta města Josef Viktora, Kutnohorsko má snad to nejhorší za sebou i díky opatřením a této pomoci. „Byli jste jedním z našich prvních a největších sponzorů, kteří pomohli nejen nemocnici, ale i občanům Kutné Hory. I díky vám se podařilo šíření nákazy na Kutnohorsku minimalizovat,“ poděkoval starosta.

Monika Pravdová

 

Zavřít menu