Foxconn věnoval kutnohorské nemocnici další generátory ozonu, využity budou i k dezinfekci prostor očkovacího centra

Dvacet generátorů ozónu v celkové hodnotě 100 tisíc korun předala 5. května v refektáři GASK společnost Foxconn do užívání kutnohorské nemocnici. Zařízení, která jsou schopná likvidovat bakterie a viry, pomáhají v prevenci a boji proti šíření nákazy koronavirem. Prvních pět generátorů daroval Foxconn kutnohorské nemocnici již v květnu minulého roku, stejná zařízení poskytl také loni v dubnu do užívání posádek středočeských záchranářů pro dezinfekci sanitních vozů.

V úvodu moderátor setkání přivítal Janu Šorfovou, ředitelku GASK, Pavla Koženého, manažera PR a komunikace společnosti Foxconn, Josefa Viktoru (ANO), starostu města Kutné Hory, Petra Geřábka, ředitele kutnohorské nemocnice, Kateřinu Daczickou (ODS), zastupitelku města, Jiřího Havránka, člena představenstva Oblastní nemocnice Kolín, pod kterou kutnohorská nemocnice spadá a přivítal i další zástupce společnosti Foxconn, nemocnice a GASK.

„I když epidemie zpomaluje a pomalu ustupuje, podobná zařízení pro dezinfekci prostor s velkou kumulací osob, nebo zdravotnického vybavení a přístrojů budou sloužit i nadále,“ komentoval Pavel Kožený, manažer PR a komunikace společnosti Foxconn. Ozon (O3) je nestabilní plyn těžší než vzduch. Má vysoký oxidační potenciál a dokáže zoxidovat a dezinfikovat široké spektrum látek znečišťujících vodu a vzduch. Účinkuje proti plísním, bakteriím i virům. Protože se však rychle samovolně rozpadá na kyslík, není možné jej skladovat a je nutné ho připravovat přímo na místě v ozonových generátorech.

„Před rokem jsme od Foxconnu přebírali první generátory. Tehdy jsme netušili, že vlivem pokračující pandemie a rozšiřováním pracovišť, uvítáme další pomoc v podobě zajištění nových dvaceti strojů. Je to jen důkazem dobré a dlouhodobé spolupráce,“ zhodnotil Petr Geřábek, ředitel nemocnice v Kutné Hoře a připomenul

pomoc Foxconnu v období počátku pandemie, kdy měla nemocnice kritický nedostatek ochranných pomůcek pro pracovníky v první linii. Foxconn v první fázi okamžitě pomohl dodávkou respirátorů, další pak následovaly.

Kromě nákupu generátorů pomohl na sklonku loňského roku Foxconn Domovu Barbora se zakoupením termokamery pro ochranu klientů i personálu, dlouhodobě se podílel na transportu zdravotnického materiálu a v době největšího nedostatku zdravotního materiálu daroval několika zařízením několik tisíc kusů respirátorů.

red

Psali jsme:

Zavřít menu