FoxFestival na kutnohorské plovárně pobavil i pomáhal. Účastí na koncertech diváci podpořili malou Terezku

Pátý ročník FoxFestivalu, který se konal 7. září na kutnohorské plovárně, pobavil i pomáhal. Koupí vstupenky na večerní koncerty kapel Eddie Stoilow a Žádnej Stres, zpěváka Pavla Callty a rappera Lipa, přispěli návštěvníci na podporu dvouapůlleté Terezky, která trpí vážným genetickým onemocněním. Šek v hodnotě 50 tisíc korun předal rodičům Terezky generální ředitel Foxconnu Stephen McKenna 1. října při milém setkání v Kafírnictví na Palackého náměstí.

Ještě předtím, než byl šek předán, rodiče vyprávěli svůj životní příběh i každodenní radosti i starosti, které společně prožívají. „Tento dar je pro nás obrovskou pomocí. Každá pomůcka, cvičení, které může Terezce prospět, posunout ji dál,  jsou nesmírně finančně náročné,“ řekla maminka Terezky Radka Doudová.

Festival, pořádaný společností Foxconn, navštívilo přes dva a půl tisíce návštěvníků. Výtěžek ze vstupného byl 29 190 korun, společnost Foxconn se rozhodla částku navýšit na 50 tisíc korun.

„Na Terezku nás upozornila kolegyně z práce, která v minulosti FoxFestival pořádala. Inspirovali jsme se tak i příběhem z Pardubic, kdy naše společnost podpořila Sofinku, která trpí spinální svalovou atropií. Jsme rádi, že jsme se v Kutné Hoře mohli seznámit s Terezkou a jejími rodiči a přispět jí na rehabilitační pomůcky,“ řekla Radmila Čukatová, tisková mluvčí společnosti Foxconn, která se slavnostního předání účastnila spolu s PR pracovníkem Jakubem Skyvou.

Monika Pravdová

Zavřít menu