Galerie Felixe Jeneweina opět otevřela výstavní prostory pro veřejnost, tentokrát v 1. patře Domu U Havířů v Šultysově ulici

Galerie Felixe Jeneweina po dobu rekonstrukce Sankturinovského domu nalezla dočasné prostory v prvním patře Domu U Havířů v Šultysově ulici. Až do konce roku galerie hostí výstavu Too Faced Jiřího Marka a Gabriely Slaninkové. Z důvodu mimořádných vládních opatření proti šíření koronaviru byla výstava od 13. listopadu k vidění jen virtuálně prostřednictví youtube kanálu galerie. Od čtvrtka 3. prosince je opět Galerie Felixe Jeneweina města Kutné Hory otevřena pro veřejnost.
Milovníci výtvarného umění se tak mohou přijít podívat, jak se galerie vypořádala s dočasnými prostory a menší výstavní plochou. „K dispozici máme 70 metrů čtverečních výstavní plochy, v Sankturinovském domě to bylo více než 360 metrů čtverečních,“ podotkl ředitel galerie Aleš Rezler a doplnil, že výhodou však je umístění v atraktivní zóně v těsném sousedství morového sloupu. Návštěvníci galerie se tak mohou potěšit vybranými obrazy současných výtvarných umělců, ale také podívat se na Šultysovu ulici, morový sloup a okolní historické domy z jiné perspektivy.
Galerie Felixe Jeneweina v lednu představí dílo architekta Jana Vybírala – Made in Italy 123/4/56789101112/93. Součástí konceptuální výstavy připravené přímo pro Kutnou Horu budou instalace, videa. „Je to jedna z prvních akcí tohoto druhu v naší galerii. Věřím, že výstava osloví především mladší generaci,“ podotkl ředitel galerie a kurátor výstavy Aleš Rezler.
Galerie by se měla zpět do Sankturinovského domu vrátit nejpozději v roce 2022.
Galerie Felixe Jeneweina je v 1. patře Domu U Havířů v Šultysově ulici otevřena denně od 9 do 17 hodin. Více na www.gfj.kh.cz nebo facebooku galerie.

Monika Pravdová

Zavřít menu