V okresním kole chemické olympiády brali žáci Gymnázia Jiřího Ortena všechny medaile.  První skončil Vojta Jeřábek, druhá Hana Brzobohatá a třetí Pavel Seidel, všichni žáci kvarty. Pozadu nezůstali ani jejich spolužáci, Albert Púry (5. místo)  a Tomáš Kořistka (6. místo). …………………………………………..

Chemická olympiáda je nejvyšší česká chemická soutěž pořádaná Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy. Soutěž je vyhlašována každoročně a je určena pro žáky základních a středních škol. Olympiáda se dělí do čtyř kategorií, které jsou rozdílně obtížné. Každé z nich se mohou zúčastnit nejen žáci, pro které je určena, ale také mladší žáci, kteří se takto připravují na další ročníky a obohacují si tak své znalosti. Každá kategorie je dělena na jednotlivá soutěžní kola, ve kterých žáci řeší teoretické a praktické úlohy. V každém soutěžním kole jsou úlohy o něco složitější, ale stále je v nich kladen důraz na návaznost problému v jednotlivých kolech a možnost zjistit všechny potřebné informace v doporučené literatuře.
V nejvyšší kategorii je možnost zúčastnit se celostátního kola chemické olympiády a při velmi dobrém umístění možnost postoupit přes dvě soustředění až na mezinárodní chemickou olympiádu.

(zdroj: GJO a Wikipedie)

.

Nebyly nalezeny žádné obrázky

.

Zavřít menu