První a snad ne poslední z obnovených country večerů se v hudebním klubu Česká 1 uskuteční ve čtvrtek 14. března. Od půl osmé večer zahraje jedna ze „služebně nejstarších“ kutnohorských kapel, Brzdaři. Přesněji její ryze kutnohorská sekce pod názvem B-trio. …………………………………………………………………

„Domluvili jsme se s novým provozovatelem hudebního klubu Česká 1 (ostatně jako s každým předchozím), že bychom zkusili obnovit dávnou tradici klubových čtvrtků ve stylu country a příbuzných žánrů. Loni myslím nebyl žádný, předloni snad dva. Po prvním otevření klubu to bývalo každý měsíc,“ připomíná „kapelní ředitel“ Zdeněk Lebeda.

Brzdaři patří mezi nejstarší kutnohorské kapely, na hudební scéně působí pod tímto názvem už od roku 1972. Pět muzikantů, tři z Kutné Hory a okolí a dva z Prahy, hraje dnes bluegrass. Pro účely zábav, klubových pořadů a různých oslavných akcí se oddělila kutnohorská sekce, zatím jako Brzdaři – trio, později, až si lidé zvyknou, pouze B – trio.

„Kromě tradiční country hrajeme i popík a lehký beat či rock. Klubové pořady neděláme dlouhé, neživí nás to, takže ráno hurá do práce… Vstupné je dobrovolné, zpravidla lidi obejdeme s kloboukem,“ dodává s úsměvem Lebeda.

.

Čtvrtek 14. března, 19.30, klub Česká 1, pop – country večer s kapelou Brzdaři–trio (B-trio).

 

.

Zavřít menu