Roční výročí svého působení si 15. února připomíná Tylova herecká škola v Kutné Hoře pod vedením Václava Veselého. Tři desítky účastníků kurzů ve věkovém rozpětí od osmi do sedmatřiceti let zařazených do tří tvůrčích skupin sbírají zkušennosti v oborech divadelního a filmového herectví, režie, autorské tvorby a moderování. ………………………………………………………..

Kromě práce a studia na prknech Tylova divadla se setkávají vždy první sobotu v měsíci k společným tvůrčím aktivitám v kaňkovském volnočasovém centru Mozaika. Na svém kontě mají připsáno i letní soustředění, někteří dokonce účast v divadelním představení Tvrdohlavá žena či ve filmu Requel a v několika pořadech s účastí známých umělců. Z členů herecké školy se pomalu profilují také šikovní scénáristé, autoři, režiséři, moderátoři, filmaři. Diváci se již nyní mohou podívat na krátké snímky, pořízené a zpracované při tvůrčích setkání, které slouží zároveň jako studijní materiál pro zdokonalování vlastních schopností a zkušeností. Filmy Tajemství opuštěného podkroví (Napětí, strach, emoce a jedno varování v napínavém příběhu dětí, kteří se ubytovaly o prázdninách v opuštěné budově staré školy), Tichá prosba (Nikdy to nevzdávej… Pomoc není daleko. Krátký snímek o šikaně a jejích možných dopadech), DěSnění (Žádný sen se nezdá jen tak! Film s prvky hororu o uvěřitelném příběhu, který se zdál jednomu z účastníků školy v přírodě) či Lupičíkův Štědrý den (Vánoční příběh o klukovi z ulice, který přestal myslet jen na sebe) si můžete prohlédnout na Youtube.

Květen bude ve znamení premiér
Na divadelních prknech se jednotlivé tvůrčí skupiny představí v květnu se svými autorskými hrami. Publikum se může těšit třeba na výpravnou pohádku plnou čertů a rozpustilého Šimona o tom, kterak si voňavé buchty získaly obyvatele pekla a od těch dob bývá někdy peklo na Zemi. Buchty v pekle uvede Herecká škola v neděli 11. května od 15. Hodin spolu s dalším autorským představením s názvem Vichřice. V něm sněhová bouře v horách zastihne skupinku školáků. Rozhodnou se ze strachu o své životy ukrýt v opuštěné chalupě. Když se vrátí její majitel, vypadá to, že o život jim jde teprve až nyní. O čtrnáct dnů později, na 25. května od 15. hodin, ohlásila premiéru další tvůrčí skupina s inscenací RealETshow. V anotaci se praví: Přihlásili se a dostali možnost! Byli vybráni a jdou do hry. Co je smyslem reality show, které se účastní? Bude vám běhat mráz po zádech, až zjistíte, že skupinku zprvu neznámých lidí nakonec přece jen něco spojuje. Dohnal je jejich vlastní osud, kterému se musí postavit tváří v tvář. Zájem o docházku do Herecké školy projevili také žáci Základní školy ve Zbraslavicích, kde se s Václavem Veselým pustí do tvorby a vzdělávání již v tomto měsíci.

(tz)

.
A takhle to před rokem začínalo…

Nebyly nalezeny žádné obrázky

.

Zavřít menu