Co víte o Klubu důchodců v Kutné Hoře? Že nic? Potom je ta pravá chvíle nás představit. Jsme kutnohorští obyvatelé, ano už trochu víc pamatující, ale přesto stále aktivní, společenští a vitální důchodci – senioři, kteří berou život s nadhledem a chutí poznávat nové přátele, místa, zajímavosti a informace, na které už máme konečně čas. …………………………………….

Klub je místo, kde se setkáváme s přáteli, posedíme při kafíčku nebo čaji, přečteme si denní tisk, zahrajeme společenské stolní hry, ba dokonce i kulečník. Jedenkrát týdně pořádáme různé akce, ať již se jedná o návštěvy výstav /a že je jich v Kutné Hoře dost a dost/, o promítání filmů a dokumentů zpracovaných i samotnými členy klubu /ing. Kroupa/, o hudební odpoledne s živou hudbou p. Kameníka, o přednášky a besedy na různé téma / letos mimořádně zajímavé – „Peru 2012 – z pouště do pralesa“ se vzpomínkami Ing. Faltýnové a Ing. Hanzalové a „Za nerostnými surovinami do světa“ Ing. Krejčiříka. Čtení paní Šalátkové o historii Kutné Hory má také velký úspěch, svými znalostmi a poutavým přednesem zajistí vždy velkou účast posluchačů. Pro udržení naší kondice vyrážíme také na pěší vycházky do okolí Kutné Hory. Velké oblibě se pak těší pořádání jednodenních zájezdů do zajímavých míst naší vlasti. Protože naše aktivity a provoz klubu také něco stojí, je zde na místě poděkovat Městskému úřadu Kutná Hora za poskytovanou finanční dotaci, bez které bychom naše aktivity nemohli pořádat.
Vzhledem k bohatosti památek, krásného okolí Kutné Hory, ale i mimořádných lidi žijících zde, jsem přesvědčena, že naše setkávání v klubu má nevyčerpatelné zdroje poznání. Pojďte s námi právě tyto objevovat! Nebuďte sami, přijďte mezi nás!

Klubovnu najdete na adrese Sokolská 573, Kutná Hora, otevřena je v pondělí od 13 – 16 hodin a úterý až čtvrtek od 9 – 11 hodin a 13 – 16 hodin. Program našich akcí na měsíc duben najdete ZDE.

Zuzana Klofáčová, Výbor Klubu důchodců Kutná Hora, kd.kh@seznam.cz

.

Zavřít menu