Minulý týden se destinační management Průvodcovské služby Kutná Hora zúčastnil XIV. ročníku mezinárodního veletrhu cestovního ruchu „Glob“ v polských Katowicích, který je největším veletrhem cestovního ruchu v jižním Polsku. ………………………………………………………………………………………………………………………………

Ve dnech 22. – 24. 3. 2013 se na ploše 5500 m2 prezentovalo na 200 vystavovatelů, mezi nimi i opravdu exotické destinace, jakými jsou Keňa, Malajsie, nebo Indonésie. Destinační management prezentoval Kutnou Horu a její okolí v rámci expozice agentury CzechTourism spolu se zástupci Prahy, Krkonoš, Vysočiny, Jihomoravského a Olomouckého kraje. Návštěvníci stánku destinace Kutná Hora a okolí se zajímali o itineráře vícedenních pobytů v Kutné Hoře, měli zájem o speciální víkendové balíčky, velmi ocenili materiály o církevních památkách v regionu a také brožuru „Tipy na výlet“.

Jako první však z pultu Kutné Hory „zmizel“ průřezový materiál Středočeského kraje, je tedy vidět zájem o region jako celek. Setkali jsme se také s mnoha otázkami k „českým UNESCO městům a památkám“, poptávku po informacích jsme se snažili pokrýt menším množstvím materiálů, které vydává Sdružení České dědictví UNESCO. Navázali jsme také kontakt s cestovními kancelářemi, které pravidelně vozí do ČR klienty, ty jsme vybavili větším množstvím propagačních materiálů.

Účast na tomto veletrhu byla pro destinační management velmi inspirativní. Dospěli jsme k názoru, že účast na veletrzích v Polsku má oproti jiným destinacím opravdu význam. Návštěvníci totiž na stáncích hledají konkrétní informace a můžeme bez nadsázky říci, že jsme se nesetkali se s tzv. „sběrači“, kteří čím dál, tím více navštěvují české veletrhy, a spíše než informace hledají reklamní předměty, jako jsou kalendáře, propisky, pexesa atd. Účast na veletrhu v polských Katowicích hodnotíme jako velmi úspěšnou.

Hanka Musílková, destinační manažer PSKH

 

.

Zavřít menu