Kutná Hora vybírá nejlepší restauraci a kavárnu ve městě, hlasování probíhá do konce srpna

Anketa veřejnosti Zlatá vařečka a Zlaté zrnko Kutnohorska 2018 je v plném proudu. Už brzy bude Kutná Hora znát nejlepší restauraci a kavárnu ve městě – rozhodnout o tom můžete až do 31. srpna.

Soutěžní klání započalo v červenci. Od té doby v internetové anketě zahlasovalo přes 2000 hlasujících. „Na první ročník ankety je to pěkné číslo. Věřím, že hlasujících v anketě ještě přibude. Zvýšili jsme povědomí přímo v restauracích a kavárnách, kam jsme distribuovali plakáty s QR kody, které hosta v internetovém prohlížeči k hlasování přímo nasměrují. Jsme v hlavní turistické sezoně, anketa tak není jen záležitostí města a jejich občanů, má dosah mnohem dál,” říká Jakub Skyva, garant ankety.

Do Kutné Hory se sjeli porotci z celé republiky

„Oslovil jsem své přátele, o kterých vím, že svému oboru rozumí a svým hlasem nám pomohou TOP restauraci a kavárnu vybrat. Třeba Julii Kučerovskou, foodblogerku a autorku knihy o vaření, Tomáše Rezka, to je zase mladý barista a YouTuber. A nesmím zapomenout na manžele Marešovi, Vašek je majitelem pražírny kávy, jeho manželka Maruška zase odbornou vyučující na hotelové škole, kde vede mladé a talentované studenty k jejich budoucí profesi v hotelnicví. Taky Karel Polívka z kutnohorského učiliště a další. Moc děkuji za jejich obětavost a práci,” dodal Skyva.

Výsledky hlasování budou představeny v sobotu 8. září v rámci akce Vinobraní na Kačině, kde nejúspěšnější provozovatelé restaurací a jejich personál převezmou ocenění a ceny z rukou hejtmanky kraje Jaroslavy Pokorné Jermanové. Výsledky budou prezentovány na webových stránkách Kutnohorských listů a zároveň v tištěném vydání radničního zpravodaje.

Hlasování je možné do 31. srpna.

Zavřít menu