Předminulý víkend proběhlo v Plzni republikové kolo soutěže Formule 1 ve školách, kde tým studentů kolínské Obchodní akademie a Střední průmyslové školy strojírenské obhájil svoji práci a získal prvenství. Úkolem všech týmů bylo navrhnout a sestrojit fungující model F1.

.
S tímto modelem poté předminulý víkend závodili v plzeňském Science centru Techmania. Důležitým bodem soutěže bylo také vymyslet marketingovou strategii, o kterou se ve vítězném týmu Blood Elites New Generation staraly dvě kutnohoračky, Magdaléna Dědičová a Tereza Votýpková. Technickou část měli na starosti kluci z průmyslové školy, Jakub Janiš, Tomáš Černý a Jan Pařez.
Hlavním lákadlem této soutěže byl postup do světového šampionátu, který se letos bude konat v Singapuru. Tým se zde v září utká se čtyřiceti týmy z různých koutů světa o hlavní cenu, kterou je prestižní trofej Bernieho Ecclestona.
Není to ale vůbec tak snadné, jak to zní, výlet do Singapuru není zadarmo a jedním z úkolů týmu je i zajistit si nemalou finanční částku od sponzorů, aby se mohl rovnat s týmy z Anglie, Ameriky, Japonska a jiných zemí.
Týmu Blood Elites New Generation držíme palce a věříme, že jeho práce nepřijde vniveč. Více informací o projektu a kontakty na členy najdete na oficiálních stránkách týmu.

(tz)

.

Zavřít menu