Kutnohorský majáles rozezní dvůr Vlašského dvora

I v letošním roce se rozezní nádvoří Vlašského dvora dětským zpěvem, mladistvým smíchem a dobrou muzikou. Čtvrtý ročník kutnohorského Majálesu odstartuje kolem druhé hodiny odpolední průvodem v maskách, abychom tak ukončili stylově poslední dubnový den čarodějnicemi a přivítali první máj maskami víl, vodníků nebo čertů a podobně. Za zvuků hrkaček a bubínků začne u Městské knihovny se zastávkou u pana Dačického v jeho domě a dorazí až k nám, na nádvoří Vlašského dvora. Přijďte nás, milí kutnohorští, podpořit v maskách, ať je nás po městě vidět a slyšet. Jakmile k nám průvod dorazí, z Vlašského dvora vyneseme nazdobenou májku a oslavy jara mohou pokračovat.

Na nádvoří se bude odehrávat kulturní program. Mincovna slibuje zábavné prohlídky, ukázku ražby mincí, vybranou pověst z našeho města a tajemnou prohlídku za pokladem pana Filipa. Ani vaše chuťové pohárky nebudou ošizeny a budete je moci naplnit drobným občerstvením. Kreativní dílny připravené pro šikovné ruce, malování na obličej, tetování i tyto maličkosti budou zcela určitě obohacením celého odpoledne.

Vystoupí pěvecký sbor žáků z Nových Dvorů pod vedením sbormistryně paní Procházkové, po něm vyhlásíme nejhezčích masku průvodu a zvolíme si krále a královnu letošního Majálesu. S přibývajícím časem roztancuje nádvoří dětský taneční kroužek z DDM Dominik, pod vedením Kateřiny Ronovské. A na závěr vystoupí kapela Sendwitch, která celé to mladé bláznění ještě trochu přikoření.

Tato akce se koná ve spolupráci s Muzeem B, Dačického domem, Městskou knihovnou a dalšími kutnohorskými subjekty za finanční podpory města Kutná Hora.

Těšíme se na vaši spolupráci s námi a na zábavné odpoledne plné smíchu, hudby a radosti.

kolektiv Vlašského dvora

Zavřít menu