Dva kluky jako buky a jednu tygří slečnu přinesl v dubnu čáp tygří mámě ve zvířecím parku Ringelland u Kutné Hory. Tygříci se mají čile k světu, ale zatím jim chybí jedna moc důležitá věc – jména. Ta získají v sobotu 13. června při tygřích křtinách v Ringellandu, jedním z kmotrů bude i kutnohorský starosta Martin Starý.

.
Ringelland
založila drezérská rodina Ringellových. Vedle největší chovné skupiny sibiřských tygrů ve střední Evropě, jejichž chovu se rodina Ringelů věnuje celá desetiletí, se zde setkáte i s třítunovým hrochem Davídkem, který si zahrál ve filmu „Dva lidi v zoo“. Ten vám rád ukáže své obrovské zuby, zatímco ho budete krmit jeho oblíbenými pochoutkami: mrkví, melounem či jablky. Kromě „velkých koček“ a hrocha Davídka se mohou hlavně děti těšit na cvičené kozy, lamy, dikobrazy a morčátka.
Ringelland představuje jedinečnou symbiózu zooparku s profesionální manéží. O víkendech Ringelovi předvádí unikátní vystoupení s velkými kočkami, po představení vám rádi odpovědí na vaše otázky a provedou vás svým královstvím. A právě na závěr takového představení proběhnou v sobotu 13. června tygří křtiny. Představení začne v 14,00 hod, asi ve 14:40 přijdou do manéže „kmotři“, kromě starosty Kutné Hory Martina Starého to bude i legenda české hudby a frontman kapely Olympic Petr Janda a náměstek hejtmana Středočeského kraje Marek Semerád. S nimi se na návštěvníky přijdou podívat i tygřátka a malí chlupáči konečně získají svá jména.
Malí chlupáči budou v Ringellandu k vidění pouze do konce září. Pokud se chcete zúčastnit křtin, pak prosím přijeďte už na začátek představení. Kapacita manéže je cca 200 míst a v průběhu představení a křtin bude omezený pohyb návštěvníků v areálu z důvodu pohybu zvířat. Pokud však nestihnete první představení a křtiny, nemusíte litovat, v případě velkého zájmu organizátoři přidají další přestavení se zvířaty a na chlupaté rošťáky se můžete podívat v jejich výběhu, kde dovádí se svou mámou. Vstupné na sobotní představení činí 100,- Kč pro dospělé a 50,- Kč pro děti nad tři roky.

Tygřata 2015

Chcete pomoci pojmenovat tygřata?
Pokud byste nám chtěli pomoci s výběrem těch správných tygřích jmen, prosím hlasujte na www.facebook.com/Ringelland, nebo prostřednictvím emailu tygrata2015@seznam.cz. Seznam jmen, ze kterých můžete vybírat, naleznete na uvedeném facebookovém profilu.

(tz, jok)

.

Zavřít menu