Na květnových závodech Českého poháru horských kol v Kutné Hoře by měly být vidět i zelenomodré dresy domácího týmu KH Tour Giant – Liv Cycling Team. Výrazně vidět by kutnohorští cyklisté měli být i na dalších akcích. Přesvědčen je o tom trenér a manažer stáje Ivan Sova. „Myslím, že jsme v přípravném období udělali pořádný kus práce a jsem spokojen. Chceme letos nějaký ten titul z biků či silnice!,“ říká muž, který kdysi pro českou cyklistiku zachránil olympijského vítěze Jaroslava Kulhavého a nyní se stará o 15 závodních a 14 hobby jezdců v KH Tour Giant – Liv Cycling Team.

„Na horských kolech to bude Josef Kunášek, který by měl promlouvat do nejvyšších pozic, spolu s ním by se pak v kategorii Elite mohl výsledkově posunout i nováček v týmu Zdeněk Vobecký. V silničních závodech sázíme na Kamilu Janů, která by měla navázat na loňská vítězství v závodech Českého poháru a medailové pozice na mistrovství republiky. Medailové ambice v kategorii Master má Jan Pithart, výkonnostně se posunula Michaela Hazová, která by měla stabilizovat své pozice v Českém poháru na bikách,“ vypočítal želízka v ohni Ivan Sova.

Dobré výsledky KH Tour Giant – Liv Cycling Team nezůstaly bez odezvy v anketě Nejlepší sportovec Kutnohorska za rok 2015: v kategorii sportovec do 18 let obsadila 1. místo Kamila Janů a 2. místo Josef Kunášek, Ivan Sova pak skončil na 3. příčce v kategorii trenér roku.

(jb)

Nebyly nalezeny žádné obrázky

 

Foto 1: Kamila Janů, Michaela Hazová, Jan Pithart a Josef Kunášek

Foto 2: Zdeněk Vobecký

Zavřít menu