Občanské sdružení Prostor se sídlem v Kolíně  otevře v červnu v centru Kutné Hory první lesní mateřskou školku. Jedná se o alternativní formu předškolního vzdělávání pro děti od tří let do jejich nástupu na základní školu. ……………………………………………………………………………………………………………………..

„Otevřeno budeme mít od 7:00 do 17:00, od pondělí do pátku včetně prázdnin“, naznačuje jednu z výhod vedoucí Školky v zahradě Marian Šlesingr.

Program Školky začíná již v létě a nabídne vždycky něco navíc. „Mimo jiné nás čeká projekt dětské vodní elektrárny na potoce hned vedle školky a společně založíme pár malých záhonů“, popisuje Šlesingr. Na podzim se budou moštovat jablka z místních jabloní, přímo pod stoletým štěpem v zahradě Školky. Toulkami v historickém centru města provedou děti pověsti Kutné Hory a také koedukovaný pedagogický tým. Děti budou provázet vždy dva pedagogové, paní učitelka a pan učitel.

V zimě upečou ve Školce vlastní chleba, děti se naučí třídit odpady, zpracovávat vlnu a přírodniny. Všemi dny celého školního roku bude děti provázet angličtina. Na jaře upletou s dětmi vigvam i pomlázky z vrbového proutí a chtějí odchovat i pár motýlů v bedýnce.

Přihlášky do Školky a více informací najdete na www.skolkavzahrade.cz  nebo se ptejte na skolka@os-prostor.cz. Zápis dětí proběhne v květnu 2013.

(Tisková zpráva O. s. Prostor)

.

Zavřít menu