Mezi žáky ZŠ Jana Palacha zavítali v rámci projektu Edison hosté z Chile, Turecka, Indonésie, Indie, Číny a Tchaj-wanu

Slavnostní zahájení projektu Edison na ZŠ Jana Palacha se konalo v pondělí 17. února. Hosty z Chile, Turecka, Indonésie, Indie, Číny a Tchaj-wanu přivítala ve vestibulu školy spolu s žáky ředitelka školy Jaroslava Drabešová. Hosté se krátce představili a vystoupil pěvecký sbor Paláček. Projekt Edison pořádá škola již od roku 2016. Žáci mají příležitost poznat jiné kultury, zdokonalit se v anglické konverzaci i ochutnat cizokrajné dobroty. Zahraniční hosté, kteří v republice pobývají již měsíc, mají možnost blíže se seznámit s městem a jeho pamětihodnostmi. V průběhu celého týdne se konají workshopy, hry.

„Děti se dozvídají o cizích kulturách, kolikrát velmi vzdálených, o zvycích, jídle, tancích, reáliích, písmu. Všechny prezentace jsou v angličtině, takže se děti rozmluví, nebojí se zeptat. Studentům dělají průvodce, čímž se jim zvýší sebevědomí a mají výraznější motivaci k učení se angličtině. Vidí, že je opravdu potřeba, pokud chtějí mít přátele z jiných zemí, cestovat nebo získat lepší zaměstnání,“ uvedla k hlavním přínosům projektu učitelka

Karin Havlíčková.

Projekt je určen žákům druhého stupně. Zapojeni jsou i mladší žáci tím, že si povídají o studentech, zazpívají jim, vyrábějí obrázky a učí se základní fráze v hodinách anglického jazyka.

„Jeden den programu je věnován tzv. Global village, který Je probíhá v tělocvičně a je plný ochutnávek cizokrajných dobrot, her a kvízů. Samozřejmě máme pro studenty připravené i odpolední programy s procházkou po naší krásné Kutné Hoře a jejích unikátních památkách, dodala Karin Havlíčková.

Monika Pravdová

Zavřít menu