Milionovou dotaci od města využila nemocnice k nákupu ultrazvuku na urologii a dezinfektoru, novinkou jsou i monitory vitálních funkcí hrazené Středočeským krajem

Urologická ambulance kutnohorské nemocnice má od 19. prosince k dispozici nový ultrazvukový diagnostický přístroj. S milionovou dotací od města Kutné Hory jej nemocnice loni pořídila spolu s novým automatickým dezinfektorem čili myčkou flexibilních endoskopů, instalovanou na gastroenterologické ambulanci 5. prosince. Nový ultrazvuk tak nahradil již zastaralý nevyhovující přístroj.

Více o automatickém dezinfektoru jsme psali v lednovém vydání Kutnohorských listů, text je k dispozici na webových stránkách ZDE.

V roce 2022 využila nemocnice milionovou dotaci od města na kompletní výměnu operačních světel na dvou operačních sálech, v roce 2021 k zakoupení moderního anesteziologického přístroje na jeden ze tří operačních sálů.

Monitory vitálních funkcí

Novinkou v kutnohorské nemocnici jsou od 13. prosince 2023 čtyři nové monitory vitálních funkcí včetně centrální monitorovací stanice umístěné na pokoji s monitorovanými lůžky interního oddělení nemocnice, s přenosem dat na sesternu. Náklady na pořízení monitorů ve výši 2,5 milionu korun hradil zřizovatel nemocnice, Středočeský kraj.

Pacientům na lůžku přístroj monitoruje EKG, tlak, dýchání, saturaci kyslíku a další hodnoty životních funkcí. Jakýkoliv nežádoucí stav je okamžitě signalizován na centrální stanici v sesterně. Na rozdíl od původních monitorů z roku 2002 mají nově instalované monitory možnost uložení dat z měření minimálně čtyřiadvacet hodin zpětně. Data je zároveň možné vytisknout a odeslat k případné konzultaci na jiném pracovišti

pra

Zavřít menu