Mobilního drive – in volebního místa využilo 30. září kolem 30 voličů, volební místnosti se otevřou ve dnech 2. a 3. října

Mobilního drive – in volebního místa pro osoby v karanténě či izolaci z celého Kutnohorska využilo 30. září na parkovišti u plaveckého bazénu v Čáslavské ulici kolem třiceti voličů. Volby do Zastupitelstva Středočeského kraje se konají ve dnech 2. a 3. října. Volební místnosti v jednotlivých okrscích budou otevřeny v pátek 2. října od 14 do 22 hodin a v sobotu 3. října od 8 do 14 hodin.

Na mobilním drive -in volebním stanovišti občané volili přímo z motorového vozidla, prokázat se museli nejen průkazem totožnosti, ale také patřičným potvrzením z hygienické stanice, nebo od praktického lékaře. Hlasovací komise byla složená ze tří vojáků a zapisovatele, kterého určil krajský úřad. Sčítání hlasů z tohoto stanoviště provede sčítací komise u krajského úřadu.

„Zvláštní poděkování patří i strážníkům Městské policie v Kutné Hoře a Policii ČR v Kutné Hoře za součinnost, kterou poskytli, a to při přípravě samotného stanoviště, následné ostrahy i zabezpečení ostrahy v průběhu celého dne. V záloze byl i HZS, který byl připraven zajišťovat mimořádné události, jako např. výpadek elektrické energie apod. Jsem velice spokojená, jak velitelé jednotlivých složek města Kutné Hory se zhostili tohoto mimořádného způsobu voleb do zastupitelstev krajů,“ konstatovala Eva Haroková, vedoucí správního odboru Městského úřadu v Kutné Hoře s tím, že věří, že podobná spolupráce se uskuteční i v hlavních volebních dnech.

Příprava volebních místností a veškerého zabezpečení k řádnému průběhu voleb v Kutné Hoře vrcholí. Připraveny jsou všechny potřebné ochranné pracovní pomůcky, dezinfekce. Do pomoci se zapojily i pracovnice Městské knihovny Kutná Hora. Zkompletovaly a předaly městu 150 kusů ochranných čelních štítů pro členy volebních komisí.

Více informací k přípravě a průběhu voleb jsme zveřejnili ZDE

Monika Pravdová

Zavřít menu