Na hřbitově v České ulici pokračuje výstavba nových cest

Revitalizace hřbitova Všech svatých v České ulici, která zahrnuje výstavbu nových cest, postoupila do další části. Při návštěvě hřbitova proto v místech stavby dbejte zvýšené opatrnosti. 

Svažité cesty na hřbitově, které měly nezpevněný povrch, na kterém se podepsaly přívalové deště, budou mít dlážděný povrch a vodorovné cesty povrch mlatový. Práce, které pro město zajišťují Technické služby Kutná Hora spol. s r.o., potrvají podle Josefa Krause, správce hřbitova, do konce letošního roku, nebo podle finanční situace i do části příštího.K pokrytí celé investice chybí okolo tří milionů korun. O časovém sledu a způsobu zajištění této částky musí rozhodnout vedení města a zastupitelé,“ doplnil Josef Kraus.

Jak upřesnil, práce v areálu hřbitova vyžadují vzájemnou spolupráci mezi jednotlivými středisky a postupují tak, aby těžká technika už nevjížděla na dokončené úseky a nedošlo k jejich poškození. „Nejprve se budují svažité cesty z kamenné dlažby, potom se dokončí úseky vodorovné – mlatové,“ řekl Josef Kraus a doplnil, že předpokládané náklady na výstavbu všech cest byly cca 12 milionů korun.

Součástí stavby je i napojení již zhotovené kanalizace a svedení dešťových vod do vsakovacích nádrží instalovaných v zemi za ohradní zdí hřbitova.

K dokončení kompletní revitalizace hřbitova Všech svatých v České ulici ještě zbývá oprava východní části zbořené obvodové zdi.

pra

Zavřít menu