Ve dnech 14. – 17. ledna 2016 se v areálu brněnského výstaviště pod záštitou Ministerstva pro místní rozvoj, Asociace krajů České republiky a statutárního města Brno konal 25. ročník mezinárodního veletrhu turistických možností v regionech Region Tour Brno a zároveň 26. ročník mezinárodního veletrhu průmyslu cestovního ruchu GO.

.
Kutná Hora zde prezentovala turistické možnosti v destinaci Kutná Hora a okolí spolu s Českým muzeem stříbra v expozici Středočeského kraje, která se nesla v duchu 700. výročí narození Karla IV.
Velký obdiv a zájem z řad návštěvníků měla Kutná Hora i díky fototapetě a novému reklamnímu spotu na expozici České centrály cestovního ruchu CzechTourism. Památky Kutné Hory zde reprezentovala také Římskokatolická farnost Sedlec, která byla zastoupena v expozici klášterní a církevní turistiky.
Nejčastější dotazy z řad návštěvníků směřovaly k tipům na výlety v celé turistické destinaci, a to zejména na turistické naučné stezky a cyklotrasy. Velký zájem vzbudila také prezentace tzv. Questingů (interaktivních průvodců) se zaměřením na rodiny s dětmi. Velký úspěch měl i nově vydaný přehled tradičních akcí 2016 v destinaci Kutná Hora a okolí. Mnoho dotazů se týkalo právě kulturních akcí, zejména Královského stříbření Kutné Hory a večerních prohlídek konajících se v rámci festivalu Kutnohorské léto.

Martin Betuštiak, Informační centrum Města Kutná Hora

.

Zavřít menu