Názory zastupitelů: reakce na příspěvek v aktuálním březnovém vydání Kutnohorských listů

Redakce Kutnohorských listů dle tiskového zákona vyčleňuje pravidelně prostor pro názory zastupitelů. Dle schválených pravidel pro vydávání KHL zveřejňujeme reakci zastupitelky Jany Buřičové (Město PRO lidi) na příspěvek radního Josefa Krause (nestranný za ANO 2011), zveřejněném v aktuálním březnovém vydání KHL.

Pod vlivem drbů ze sociálních sítí

Po rozpadu pětičlenného klubu zastupitelů uskupení Město PRO lidi ho nyní zastupují pouze 2 náhradníci – Martin Suchánek a Jana Buřičová, kteří vystřídali rezignující kolegy. A jak si vedou? Na lednovém jednání zastupitelstva jsme projednávali jejich návrh na změnu týkající se širší problematiky správy hřbitovů (info i na jiné str.). Že nevědí, která agenda je v kompetenci zastupitelstva a která rady města ponechme stranou. Stále nemohu uvěřit tomu, že jako podklady k předložení návrhu použili drby šířící se po Facebooku s korespondencí, jejichž obsah si neověřili. Nikdo nejsme dokonalý, ale toto je vzorný příklad, kdy v zájmu vlastního zviditelnění a politické rivality lidem chybí pokora a soudnost. Návrh podpořili pouze 2 zastupitelé!

Proč vymýšlet již vymyšlené, schválené a funkční? Přitom se stačilo zeptat! Hřbitovy jsou spravovány v souladu se zákonem o pohřebnictví a jim nařízeným řádem veřejného pohřebiště. Činnost správce hřbitova (technické služby) je stanovena rámcovou smlouvou uzavřenou s provozovatelem (město). Týká se to i péče o hroby, ve kterých jsou pohřbeny významné osobnosti. Na ně pamatuje Statut tzv. čestných hrobů, jehož vytvoření a schválení i se jmenným seznamem jsem v r. 2017 inicioval. Kdyby Martin Suchánek v r. 2020 neignoroval mou pozvánku na komentované prohlídky čestných hrobů, mohl se již dříve dozvědět víc. Na péči o válečné hroby pamatuje zákon. Při jednání pan Suchánek řekl: ,,tyto věci u nás fungují perfektně…, ale pojďme to vylepšit“! A tak kvalitu práce zmíněných zastupitelů, stav hřbitovů a činnost jejich správce posuďte sami.

Josef Kraus, radní (nestranný za ANO 2011), správce hřbitovů

Zde reakce od zastupitelky Jany Buřičové (Město PRO lidi):

„Kdo si nechce hubu spálit, musí mlčet nebo chválit.“  Karel Havlíček Borovský

Jana Buřičová (Město PRO lidi)

Zavřít menu