Nechte se svés(z)t Horou, tak zní motto nově poskytované služby ve městě stříbra. Rikša je typická pro dopravu v asijských zemích, ale v posledních desetiletích se s ní můžete setkat také ve velkých městech Evropy. V Asii se můžete setkat s rikšami, které vede chodec, ale v Evropě jsou typické cyklotříkolky. Jednu takovou můžete nyní potkat i v ulicích Kutné Hory. 

.
RIXAHORA
je název, který spojuje lidskou silou poháněnou tříkolku zvanou rikša a krásné historické město stříbra, Kutnou Horu. Přeprava pomocí rikši je zábavný a ekologicky šetrný způsob, jak si prohlédnout pamětihodnosti města.
„Když jsem se před časem přistěhoval do Kutné Hory, tak mi toto město dočista učarovalo. Atmosféra tohoto krásného města mě motivovala vymyslet něco, co by mě na jednu stranu bavilo a zároveň to přineslo něco nového pro toto město. Nechte se tedy, stejně jako já, svést krásami tohoto města. Nechte se svézt ulicemi Kutné Hory na sedačce rikši,“ zve provozovatel Tomáš Žák.
Hlavní stanoviště rikši naleznete u Chrámu sv. Barbory a Jezuitské koleje. Vyberte si místo, kam chcete svézt na letáku nebo se domluvte individuálně. Můžete také využít vyhlídkový okruh centrem, kolem všech hlavních památek. Rikša je určena až pro 3 cestující, je vybavena bezpečnostními pásy a pro pomoc při jízdě do kopce je vybavena také elektromotorem. Její provoz je v současnosti nepravidelný. Můžete ji chytit i kdekoliv ve městě (např. na Palackého nám., Havlíčkově náměstí, u Kostnice, na hlavním nádraží či na nádraží město). Jestliže Vás tato služba oslovila, neváhejte se ozvat. Více informací naleznete na webových stránkách www.rixa.cz.

(tz) 

.

Zavřít menu