Nový školní rok byl dnes 4. září ráno zahájen, do prvních tříd základních škol zřizovaných městem Kutná Hora nastoupilo bezmála 260 dětí
ZŠ Jana Palacha. Foto: pra

Ve čtyřech kutnohorských základních školách zřizovaných městem přivítali v pondělí 4. září bezmála 260 prvňáčků. Nazdobené chodby školy, třídy i další prostory škol ožily po dvouměsíční prázdninové přestávce opět čilým ruchem.  Slavnostního zahájení školního roku se účastnili i představitelé a zástupci města Kutné Hory. Prvňáčci od města dostali malý dárek.

Stejně tomu tak bylo i v Základní škole Jana Palacha, kam jsme zamířili s redakčním fotoaparátem. Již před osmou hodinou ráno se prostranství před budovou zaplnilo žáky školy. Netrpělivě vyhlíželi prosklenými dveřmi na okamžik, kdy se dveře otevřou a budou se moci znovu rozeběhnout k šatnám a do svých tříd, znovu se setkat se svými kamarády.

V hale školy se uskutečnilo již tradičně přivítání žáků prvních tříd. Vystoupil pěvecký sbor Palášek pod vedením paní učitelky Jiřiny Vlasákové. Úvodního slova se ujala ředitelka školy Jaroslava Drabešová. „Moc jsme se na vás těšili. Ve škole se budete nejen učit číst, psát, počítat, ale poznáte spoustu nových kamarádů, učitelů a zažijete tolik věcí, že na to budete celý život vzpomínat,“ řekla ředitelka školy. Za město Kutnou Horu děti a jejich rodiče pozdravil starosta Lukáš Seifert. Tentokrát se účastnil v dvojroli, protože i on s rodinou přivedl svého prvňáčka do školy. „Dnešek patří zejména dětem,“ řekl a popřál dětem, aby se jim ve škole líbilo.

V letošním školním roce na ZŠ Jana Palacha uvítali ve třech prvních třídách  76 nových žáků. V ZŠ T. G. Masaryka plánovali přivítat v první školní den ve třech třídách celkem 60 prvňáčků, V ZŠ Žižkov ve čtyřech třídách 87 a v ZŠ Kamenná stezka ve dvou třídách 36 prvňáčků.

K přání vedení města se přidává i redakce Kutnohorských listů. Přejeme dětem, rodičům i učitelům úspěšné zahájení nového školního roku.

Další fotografie ze zahájení školního roku na dalších školách budeme do galerie přidávat.

pra

Zavřít menu