V rámci projektu Podzimní úklid s ASEKOLEM aneb „Vyměňte vysloužilé elektro za dárek“ měli lidé možnost odevzdat vysloužilé kancelářské elektrospotřebiče, za které získali jako dárek LED svítilnu. Po odevzdání kupónu byli také zařazeni do slosování o chytrý mobilní telefon Samsung Galaxy. V prosincovém slosování se nakonec za Kutnou Horu stal šťastným výhercem pan Petr Vácha.

.
Středočeši odnesli do sběrných dvorů na 250 kusů nepotřebných elektrozařízení, nejvíce se jich sešlo v Českém Brodě a Nymburku. Za každý jeden spotřebič získali lidé dárek v podobě kapesní LED svítilny. Všichni, kteří vyplnili soutěžní kupón, se rovněž zapojili do slosování o mobilní telefon.
Akce společnosti ASEKOL, která se zpětnému sběru elektroodpadu dlouhodobě věnuje, probíhala od 23. do 28. listopadu ve čtyřech městech Středočeského kraje. Projektu se zúčastnily stovky obyvatel kraje. Sběr se soustředil na přístroje v podobě počítačů, televizí, monitorů, rádií, foťáků, kamer, hi-fi, telefonů, videí, notebooků, tiskáren, kamer i tabletů. Sběr elektra pobíhal v Nymburku, Poděbradech, Kutné Hoře a Českém Brodě.
„Z velkého zájmu obyvatel Středočeského kraje máme opravdu radost. Množství přístrojů, které přinesli, svědčí o jejich zodpovědnosti. Na kancelářské spotřebiče se při třídění bohužel mnohdy zapomíná, doufáme tedy, že se i díky této akci povedlo povědomí o nutnosti jejich třídění zvýšit,“ říká Martina Ďaďová, manažerka komunikace společnosti ASEKOL.
Podobné akce a soutěže organizuje ASEKOL pravidelně. Kromě toho mají občané snadnou možnost zbavit se drobného elektra v některém z červených kontejnerů společnosti.
„Podobné soutěže ve sběru elektrozařízení ovšem nejsou ojedinělé. Naše snaha podporovat třídění vysloužilých přístrojů je dlouhodobá,“ říká Ďaďová. Staré mobily či počítače lze bezplatně odevzdávat během celého roku. Stačí navštívit webové stránky www.venujmobil.cz a www.venujpocitac.cz, kde ASEKOL sběr organizuje. Mobilní přístroje předává k recyklaci a za každých 20 odevzdaných telefonů putuje k dětem z dětských domovů a do pěstounských rodin jeden nový.

(tz)


Zavřít menu