Očkovací místo se přestěhovalo z GASK do  kutnohorské nemocnice, od poloviny září je možnost očkování třetí posilující dávkou

Očkovací místo proti nákaze covidem-19 se od září přestěhovalo z kongresového centra GASK na polikliniku Nemocnice Kutná Hora. Očkovací místo se nachází v ambulancích za recepcí a lékárnou. Podmínkou k přijetí k očkování je platná registrace v centrálním rezervačním systému. Mimo něj vyhlašuje nemocnice prostřednictvím webových a facebookových stránek také termíny bez nutné předchozí registrace. Sledujte aktuality na www.nemocnicekutnahora.cz nebo Facebook Nemocnice Kutná Hora.

„V současné době očkujeme zájemce ve věku 16+. Neočkujeme samoplátce čili klienty, kteří nemají zdravotní pojištění v ČR. Ti se musejí obracet na vybraná očkovací místa, která tato očkování provádí. Konkrétně ve Středočeském kraji je to v Benešově a Mladé Boleslavi,“ vysvětlila Alice Horáková, koordinátorka očkování proti nákaze covidem-19, a doplnila, že v polovině září byla zahájena možnost očkování třetí posilující dávkou vakcínami od společností Pfizer/Biontech a Moderna. „Všem, kterým uplyne osm měsíců od aplikované druhé dávky, přijde informativní SMS se zprávou, že je možné se nechat naočkovat třetí dávkou. Očkování je následně možné u praktických lékařů nebo v očkovacích místech. Zájemci, kteří zvolí očkovací místo, se zaregistrují do centrálního rezervačního systému stejně jako u předchozích dávek. Třetí dávka je doporučována osm až dvanáct měsíců od termínu aplikované druhé dávky,“ dodala Alice Horáková. V případě potřeby je k dispozici infolinka 601 379 864 ve všední dny od 8 do 14 hodin.

Monika Pravdová

Zavřít menu