Ozdobený vánoční strom se pracovníkům technických služeb podařilo narovnat a znovu upevnit do stojanu

Pracovníkům Technických služeb Kutná Hora se podařilo v pondělí ráno vánoční strom znovu bezpečně usadit do stojanu. Za pomoci jeřábu strom o váze téměř tři tuny  i se stojanem nadzvedli několik centimetrů nad zem, zkontrolovali podzemní část stojanu a poté strom znovu narovnali a bezpečně upevnili do stojanu. Naštěstí stojan, ani jeho podzemní část není poškozena. Podle slov jednatele Technických služeb Kutná Hora je i nadále nutné situaci monitorovat. Až se vítr utiší, pracovníci Technických služeb z přistavené plošiny opraví potrhané řetězy.  Dnes tedy ještě rozsvícen nebude.

„Děkuji pracovníkům technických služeb, kteří se podíleli na zabezpečení stromu a také městské policii. Po celou noc byli strážníci na místě,“ řekl starosta Josef Viktora (ANO).

Vánoční strom na Palackého náměstí čelil v neděli silným poryvům větru. Jeho kmen se při náporu silného větru v neděli odpoledne ve stojanu pootočil a uvolnil. Kmen se začal naklánět směrem k hotelu Mědínek. Místo bylo okamžitě uzavřeno a prodejci museli z bezpečnostních důvodů stánky předčasně uzavřít. Strom byl po celou noc jištěn lanem k přistavenému nákladnímu autu. Místo po celou noc střežila hlídka městské policie.

 

pra

 

Zavřít menu