Partnerství střední školy a stavební firmy na Kutnohorsku bylo zpečetěno. Žáci se mohou těšit na významnou podporu firmy

Memorandum o vzájemné spolupráci podepsali 28. 5. 2019 ředitel SOŠ a SOU řemesel Kutná Hora Josef Vavřinec a obchodní ředitel stavební firmy Stavonel, spol. s r.o.  Martin Nepraš. Dokument zpečetil jejich dlouhodobé partnerství a přislíbil významnější spolupůsobení na Kutnohorsku v budoucnu. Žáci se tak mohou těšit na větší podporu jednoho z významných zaměstnavatelů v regionu v podobě brigád, praxí, odborných stáží, přednášek a od roku 2020 využití školicího střediska pro výuku odborného výcviku. Prohlubovat jejich znalosti budou také významní specialisté v oboru z firmy Stavonel, spol. s r.o., kteří budou docházet do škol a prezentovat nové trendy v oblasti stavebnictví. Nově zpečetěné partnerství může mít významný dopad na vzdělání mladých lidí, kteří potřebují ke svému rozvoji především praxi.

SOŠ a SOU řemesel vítá tuto spolupráci s významným zaměstnavatelem v regionu hned z několika důvodů. Škola tímto získává důležitého sociálního partnera pro připomínkování školních vzdělávacích programů (ŠVP) vyučovaných oborů. Žáci se díky němu dostanou do reálné praxe, tolik potřebné při výchově dobrých řemeslníků.

tz

Zavřít menu