Pět kutnohorských neziskových organizací, Junák, Denemark, KHnet.info, Sokol a Oblastní charita uspořádalo 30. ledna, v sobotu 1. společný ples pro veřejnost. Na plese vládla příjemná atmosféra a kromě tance bylo možné se zúčastnit i vedlejších doprovodných programů, které si pro návštěvníky jednotlivé organizace připravily.

.
Spektrum aktivit bylo velmi pestré, od degustace cvrčků a larev, připravené sdružením Denemark, až po sestavování ptačích budek, které bylo pod patronátem skautů. V ceně vstupenky bylo také drobné občerstvení, jež organizace připravily. Veškeré jídlo, které zbylo, bylo druhý den ráno darováno lidem bez domova v nízkoprahovém denním centru a nocléhárně a také rozvezeno klientům po ubytovnách v Kutné Hoře.
Na plese byl také představen společný projekt všech pěti organizací, jehož konečným cílem je rekultivovat místo známé pod názvem Sklenářův dolík a vybudovat z něj odpočinkový prostor pro veřejnost.
„Na poradě, která se uskutečnila po plese, se zástupci všech organizací dohodli, že veškerý výtěžek z plesu bude umístěn na transparentní účet, který bude společnému projektu sloužit jako finanční zdroj“, upřesnil Michal Horeš, vůdce kutnohorského skautského střediska.
„Již se nám povedlo ve Sklenářově dolíku uskutečnit jednu brigádu pro veřejnost, která se konala v polovině ledna, a nyní chystáme další dvě. Ta nejbližší se uskuteční v neděli, 15. února, další pak 8. března a to vždy od 8:30 do 15:30. Na programu bude snášení větví na hromady a další čištění a kácení“, doplnil Horeš.
Zástupci všech organizací jsou přesvědčeni, že ples se povedl a rozhodli se proto, že již nyní stanoví datum na 2. společný ples, který se uskuteční 30. ledna 2016. Junák – svaz skautů a skautek ČR

Klára Procházková

.

Nebyly nalezeny žádné obrázky

.

Zavřít menu