V pořadí sedmou výstavu připravila kutnohorská minigalerie „z ulice“ Arcusgallery v rozlehlém obloukovém výkladním okně citlivě zrekonstruovaného kubistického objektu bývalé Octárny. Po autorských výstavách to tentokrát bude Kutnohorský výtvarný miniSalón. …………………………………………….

Výtvarný miniSalón bude dalším testem toho, co prostorově značně stísněná minigalerie může nabídnout nejenom výtvarníkům, ale také – a především – návštěvníkům, tedy všem, kteří kolem zaskleného oblouku procházejí. Doposud výstavy v ArcusGallery spojovala a zaštiťovala tvorba jednoho autora nebo autorky, samozřejmě s výjimkou lednové výstavy, kdy se společně představily profesorka a studentka (Sylvie Choisnel a Nela Hynková).

Tentokrát se Arcusgallery musí vyrovnat nejenom s rozdílnými výtvarnými technikami (socha, skleněný objekt, obraz, grafika, fotografie i šperk), ale hlavně s různorodostí formy a obsahu prezentovaných výtvarných děl. Je to určitě riziko, ale také výzva!

Vedle autorů, kteří již s ArcusGallery spolupracovali (Monika Pravdová, Jaroslav Válek, Sylvie Choisnel, Nela Hynková, Vladimír Císař, Adolf Lisý a Pavel Sukdolák) se na miniSalónu podílejí například i Josef Achrer (jehož skvělá výstava v Sankturinovském domě končí v pátek 14. června 2013), Jiří D. Dostál, Milan Entler, Vlastislav Janáček, Karel Kopic, Antonín Petlach, Vladimír Suchánek, Jan Škorka či Olbram Zoubek. A samozřejmě i další…

Samostatně připomeňme fotografa Jaroslava Kučeru, který v současné době bilancuje svoji životní tvorbu výstavou Jak jsem potkal lidi v Tereziánském křídle Starého paláce na Pražském hradě.

Ze svého základního sbírkového fondu představí ArcusGallery krásnou temperu kostela sv. Jakuba od Čestmíra Pechra z roku 1945 nebo menší, ale velice zajímavou litografii Rue de l´ Abbaye. Paris, signovanou P. Hons.

Aby ArcusGallery vedle výstavní prezentace naplnila i další formu salónu, tedy nabídku a prodej, představí při zahájení Kutnohorského výtvarného miniSalónu široký výběr především grafických listů, fotografií, drobnějších obrazů nebo autorských tisků některých vystavujících umělců. Návštěvníci zahájení miniSalónu tak budou mít možnost získat za velice příjemné ceny hodnotné originální výtvarné dílo.

Při zahájení Kutnohorského výtvarného miniSalónu budou také předány ceny vítězům dlouhodobé soutěže, kterou ArcusGallery připravila společně s regionálním týdeníkem Obzory Kutnohorska a webem Putování za uměním (http://www.art-tour.cz).

Kutnohorský výtvarný miniSalón bude zahájen na chodníku před ArcusGallery (Štefánikova 52, Kutná Hora) od 18:00 hodin ve čtvrtek 13. června 2013. Úvodního slova se ujme kutnohorský výtvarník Vladimír Císař a o hudební zážitek se již tradičně postará Lucie Zhory.

(tz)

Podrobnější informace

 

.

Zavřít menu