Přijímání žádostí o příspěvek z Fondu regenerace města Kutné Hory končí dne 15. 1. 2020

Na návrh komise památkové péče zastupitelé letos v červnu schválili změny v hodnocení žádostí o příspěvky z Fondu regenerace města Kutné Hory. Příjem žádostí pro rok 2020 je zkrácen do 15. ledna.

Změna hodnocení žádostí a výše příspěvku

Bylo stanoveno šest hodnotících kritérií, u každého bude možné přidělit maximálně deset bodů.  „Hodnocení jednotlivých žádostí provede každý člen komise a z těchto jednotlivých hodnocení se vypočte u každé žádosti průměr. Na základě získaných bodů a  celkových finančních prostředků z rozpočtu města pro daný rozpočtový rok se bude vypočítávat výše jednotlivých příspěvků. U stavebních prací, kde bylo možné získat až 50% z celkových uznatelných nákladů, byla stanovena maximální částka příspěvku 300 tisíc korun,“ uvedla Jana Jelínková z odboru památkové péče MěÚ Kutná Hora a dodala, že žádost o příspěvek může podat fyzická, právnická osoba, a nebo církev, které vlastní zapsanou kulturní památku v městské památkové rezervaci (MPR), nebo ochranném pásmu. Je možné žádat o příspěvek i na nemovitosti mimo MPR, které mají zdobná průčelí.

Termín podání žádostí je zkrácen o 15 dnů

Žádosti o příspěvek je nutné podat nejpozději do 15. ledna (dříve to bylo do 31. ledna). „Důvodem zkrácení termínu je, aby  bylo více času na kontrolu a přípravu žádostí pro hodnocení komisí. Příspěvky budou schvalovat zastupitelé na březnovém zasedání, aby vlastníci měli prostor pro uzavření smluv o dílo k zamýšleným pracím s firmou a práce bylo možné realizovat do konce příslušného roku,“ vysvětlila Jana Jelínková a dodala, že i po zkrácení termínu o 14 dní  mají vlastnící dostatek času na podání žádosti, protože výběrové řízení o poskytování příspěvků z Fondu regenerace města Kutné Hory bývá vyhlášeno radou města na druhém zářijovém jednání.

Nové znění zásad pro žádosti o příspěvky z Fondu regenerace jsou zveřejněny na webových stránkách města Kutné Hory: status Fondu regenerace , žádost o příspěvek z fondu regenerace.

Monika Pravdová

Zavřít menu