Již od jara letošního roku probíhá v kutnohorských školkách projekt občanského sdružení Pod horami „ Rok na zaHRAdě“, který podpořilo město Kutná Hora. Děti z mateřských školek se v každém ročním období setkávají na svých zahradách s lektorkami, které jim hravou formou přináší znalosti o jednotlivých ročních obdobích.

.
Na jaře se děti změnili ve znalce ptáků a jejich hnízdění, věnovali se počasí i rostlinám. Léto jim přineslo mnohá překvapení ze světa hmyzu. Všechny programy jsou postaveny na vlastním aktivním poznávání, využívají smyslů a dětské zvídavosti. Děti hrají četné hry, které jim pomáhají ukotvit nové poznatky. Změnili se tak například v ptačí rodiče či v kuklínky mravenců.
Září přineslo do školek již třetí část projektu o podzimu. Školkové zahrady se tentokrát mění na barevná zákoutí věnovaná živočichům, jejich obydlím i přípravám na zimu, věnujeme se tajemnému košíku naší babičky či chutím a vůním tohoto barevného období, děti zapojují například  i svůj hmat. A zima? Ta přinese do zahrad dětem stopy zvířat, hru zaměřenou na spáče a nespáče i řadu dalších zajímavých aktivit, které dětem přiblíží poslední období roku.

(tz)

.

Zavřít menu