Velká pátrací hra začíná již popáté. Poprvé rok se pětice ukryla na lešení kostela svatého Jakuba, podruhé na kulaté věži domu pod Havlíčkovým náměstím, potřetí na zadní terase knihovny a naposledy na balkóně vily nad chrámem svaté Barbory. Kde se skrývají letos? Vydejte se do kutnohorských Stínadel a najděte jejich úkryt!

.
Slavný klub Rychlých šípů zná několik generací čtenářů knih či kresleného seriálu Jaroslava Foglara a malířů Jana Fischera a Marko Čermáka. Rychlé šípy se letos opět vydaly na výpravu do uliček a zákoutí historické části Kutné Hory – Kutnohorských Stínadel!
V historickém jádru města na neznámém místě – balkónu, střešním ochozu, vikýři, pavlači apod. – jsou umístěny charakteristické figuríny pětice chlapců v životní velikosti. Stanoviště figurín Rychlých šípů je dobře viditelné z ulice, nebo jiného veřejně přístupného místa.
Vydejte se do kutnohorských Stínadel a objevte úkryt, odkud dění v našem městě sledují legendární Mirek Dušín, Jarka Metelka, Jindra Hojer, Rychlonožka a Červenáček!
.
Rychlé šípy 2013
.
Zprávu o objevení Rychlých šípů (adresa, stručný popis místa, kresba, foto…) zašlete do 17. prosince na e-mail sipykh@seznam.cz nebop přineste osobně na Večer světel 18. prosince v 17. hodin na plácku před kostelem svatého Jakuba, kde budou úspěšní pátrači při slavnostním ukončení hry odměněni.
Hru pořádají:  Junák – český skaut, z. s., Kutná Hora; Junák – český skaut, z. s., Kmen dospělých a Sdružení přátel Jaroslava Foglara.

(tz)

Mapa hry…

.

Zavřít menu