Kutnohorští basketbalisté měli na programu o uplynulém víkendu jen jeden zápas, v neděli 29. listopadu hostili ve šlágru kola loňské finalisty z Nymburka. Po vyrovnané první polovině zápasu Kutnohorští odskočili ve třetí čtvrtině na dvouciferný rozdíl a poslední hrací část již měli výsledek zápasu pevně pod kontrolou.

.
Sokol Kutná Hora – BC Real Réma Nymburk  89:69 (14:14, 40:32, 65:50)
V zápase rozhodly dva důležité faktory – za prvé v dresu hostí chyběl nejlepší střelec soutěže Holík a za druhé trenér Sokola Petr Kratochvíl měl k dispozici téměř kompletní kádr. Zápas po taktické stránce zvládli hráči Sokola velice dobře. Bohužel v obraně se našlo několik okének a toho jeden z nejlepších týmů KP dokázal využívat. Naštěstí v útoku se dařilo skvěle střílejícím Gottfriedovi a Haviarovi, kteří se podíleli na polovině dosažených bodů. Pochvalu však zaslouží bez rozdílu celé mužstvo.

Fauly: 18-14, trojky 10-6, technické hody 12/7– 13/9, rozhodčí: Velda, Křenek

Body KH: Gottfried 23 (2), Haviar 19 (5), Málek 12 (1), Kocourek 11 (1), Vokál 10, Prušinovský 9, Růžička 3 (1), Lacina 2

Poslední zápasy letošního roku odehrají kutnohorští basketbalisté 12.12. v Kolíně a 13.12. v Kutné Hoře, oba zápasy v derby proti tradičnímu soupeři z Kolína. Sokol Kutná Hora zažívá jednu z nejvydařenějších podzimních částí sezony, pokud vyhraje i tato utkání, udrží si stále velmi dobrou pozici pro březnové play off. Aktuálně je Sokol Kutná Hora na třetí příčce KP I. třídy. První je Nymburk (má o zápas více) a druhá je Mladá Boleslav ,,B“.

Michal Vavák, Petr Kratochvíl – Sokol Kutná Hora

Aktuální tabulka soutěže…
.

Zavřít menu