Spolek Kutnopolis zve ke zhoupnutí v centru města

Od 9. července je možné se v parku U Tří pávů zabořit do měkkého, smaragdově zeleného houpacího křesla, dívat se na nebe a špičky tisů a jen tak být.

Spolek Kutnopolis v roce 2022 vyzval sousedy, aby svojí účastí na tombole na sousedských slavnostech Zažít město jinak přispěli na pořízení nějakého hravého prvku do veřejného prostoru. „Podařilo se. A od té doby jsme spolu s městem hledali, jako formu by mohl prvek mít a kam by ho bylo vhodné umístit,“ říká místopředsedkyně spolku Lenka Najjar.

Nakonec padla volba na oblíbený park U Tří pávů. Spolek z peněz vybraných mezi kutnohorskými sousedy pořídil bytelný stojan. Závěsné křeslo spolku věnovala místní výrobkyně těchto relaxačních pomůcek Tereza Řeháková alias houpajda.cz. Na křtu zaznělo kromě svištění smaragdové látky vzduchem i několik písní v podání Moniky Václové s doprovodem.

Spolek Kutnopolis spolu s dalšími spolky a místními organizacemi zároveň připravuje pátý ročník slavnosti Zažít město jinak. Tentokrát zamíří na Jungmannovo náměstí a těšit se na ni můžete 21. září.

Lucie Römer

Zavřít menu